Ateş burçları kendine güvenecek

Aslan burcunda dolaşmaya başlayan Ay, bugün Yay burcunda dolaşan Mars’ı tetikliyor.

Gökyüzünün bu konumu son derece hareketli ve enerjinin görünür hale geldiği bir gün olacağını işaret ediyor. Daha önce ortaya koymak istenilen fakat bu konuda sıkıntısı duyulan konular şimdi rahat bir şekilde açığa çıkarılacak. İsteklerin özgür bir şekilde ifade edileceği bu gün hem fiziksel, hem de duygusal açıdan kendinizi gösterme fırsatını bulacaksınız. Özellikle Ateş elementine ait burçlarda doğanların (Koç, Aslan, Yay) kendilerine olan güveni bugün yüksek olacak.

Rüyaları besleyen programlar

Dünyanın içine girdiği değişim sürecinin tüm işaretlerini, insanların beğenilerine, ilgi alanlarına ve davranışlarına bakarak anlayabilirsiniz.

Mesela şu sıralarda en fazla satan kitaplara baktığınız zaman ‘İnsanın bilinmeyen yönleri’ni araştıran konularla dolu olduğunu görüyorsunuz.

Bir zamanlar yeraltına inmiş bilgiler, şimdi her yerde karşınıza çıkıyor. Kitapçıların rafları Doğu felsefesini anlatan, gizemli medeniyetleri konu alan kitaplardan ve fantastik romanlardan yıkılıyor.

Hatta sokaklara sergi açanların en gözde kitaplarını korku ütopyaları ve gizli güçlerinizi uyandırmaya yönelik alternatif yöntemleri anlatan kitaplar oluşturuyor.

İş bununla kalmıyor ve filmlerin konusundan, televizyondaki eğlence programlarına kadar dizilerin baş konusu oluyor.

Büyü, gizemli sırlar, dünyanın bilinmeyen kültürleri ve benzeri konular hayal sektörünün baş malzemesi haline gelmiş bulunuyor.

Peki hiç düşündünüz mü? Yaklaşık yirmi senedir yavaş yavaş büyüyen ve daha önce insanların telaffuz etmeye korktukları gizemli yetenekler, şimdi sohbetlerin baş konusu haline nasıl geldi?

İşte bu, dünyanın değişim sürecinin çok görünür bir belirtisi. Çünkü insanlar bilinen, kabul gören ve öğrenilmiş metodların kendilerine yetmediği duygusu içine girdiler.

Teknoloji ve bilim çok hızlı bir aşama içinde bulunuyor ve keşifler önceki bilgilerin yetersizliğini vurguluyor. Hatta önceden kabul gören değerlerin doğru olmadığını ortaya çıkarıyor.

Büyük bir hızla gelişen bu çağın içine doğan insan ise gelişime paralel bir zeka ile geliyor ve mevcut olan bilgilere büyük bir hızla nüfuz ettikten sonra ‘Başka şeyler olmalı’ diyen bir duygu içinde yaşamaya başlıyor.

İşte bu duygu insanı araştırmaya ve keşfetmeye yönlendiriyor. ‘Kabul gören gerçeklerden daha başka gerçekler olmalı!’ duygusuyla henüz kabul görmemiş bilgileri, başka gerçekleri ve geçmiş kültürlerin izlerini sürmeye başlıyor.

Bunun sonucunda bilinçaltımızı tetikleyen, düş gücümüzü uyaran fantastik eserler, filmler ve araştırmalar çekici gelmeye başlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları