Yasemin Boran

Eski dostlarla karşılaşacaksınız

4 Mart 2005
Bugün Yay burcunda dolaşan Ay, öğle saatlerinde Koç burcundaki Kuzey Ay düğümünü harekete geçirirken aynı zamanda Pluto’nu tetikleyecek. Oldukça ilginç karşılaşmalar meydana gelebileceği gibi bilinçaltınızın derinlerini tetikleyip, büyük heyecan uyandıracak karşılaşmalar da meydana gelebilir. Özellikle geçmişte kalmış dostlarla bugün karşılamanız ve derinlerden etkilenmeniz mümkün.

KİTAPLAR

Eğitime yönelik kitapların çokluğu karşısında hem etkilendim, hem de şaşırdım. Tabii burada sözünü ettiğim okul kitapları değil. Kişinin kendi kendisini eğitmesine yardımcı olabilecek türden olanlar.

Bu kitapların en ağırlıklı bölümünü ‘başarının sırrı’ türünde olanlar oluşturuyor. Nasıl daha başarılı olursunuz, sorusuna cevaplar şeklinde ve çeşitli tavsiyelerden, uygulamalardan söz eden kitaplar.

Bunların dışında ‘içimize yolculuk’ türünde olanlar oluşturuyor. Üstelik bunların arasında uygulamalar ve çeşitli egzersiz yöntemleri verenler de var. Ancak ‘Hatha Yoga’ türündeki yani bedensel hareketlere ağırlık veren yogayı kitaplardan öğrenmek pek mümkün olmasa gerek.

Prensiplerini ve felsefesini kitaplardan öğrenmek mümkün ama beden hareketlerini uygulamak için bir öğretmene ihtiyaç var.

Söz konusu eğitim olduğu zaman kitaplar yol gösterici olabileceği gibi kişinin içindeki bilgiyi uyandırıcı da olabiliyor. Şimdi bu tür üç kitaptan söz etmek istiyorum.

‘Okumuş Adam’ yayınlarından çıkan ‘Lider&Lider’ adlı kitabın yazarı Dr. Tamer Keçecioğlu’ şöyle diyor; ‘lider yönlendirir, esinlendirir, katalizörlük görevini üstlenir. Görev ömür boyu süren bir serüvendir. Serüvendeki uzun yürüyüş devam etmektedir. Liderin ve bizlerin öğrenecekleri var’

Yönetici ve liderlik arasındaki farkları sorgulayan ve liderlik rollerinden liderlik tiplerine ve takım tipine kadar çeşitli örnek ve tablolar veren kitabın iyi araştırılmış bir eser olduğunu söyleyebilirim.

LİDER&LİDER



‘Sistem Yayıncılık’tan çıkmış olan ‘Mor ineğin akıllısı’ adlı kitap ‘İşinizi farklılaştırmanın kitabı’ olarak sunuluyor. ‘Prof. Dr. Arman Kırım’ tarafından yazılmış olan kitabın önsözünde şöyle bir ibare var; ‘Kitap esas olarak ‘işletmelere yönelik yazıldı. Bu işletmeler arasında küçük, orta ölçekli veya büyük ayrımı hiç gözetilmedi. Burada getirilen öneriler tek kişilik işletmeler için de geçerli, binlerce kişinin çalıştığı şirketler için de.’

MOR İNEĞİN AKILLISI



‘Papirüs Yayınevi’nden çıkan ‘Konuşma Eğitimi’ adlı kitabın yazarı ‘Suat Taşer’ konuşmanın doğuşundan konuşmanın temel ilkelerine kadar konuşma türleri ve dinlemeye kadar hemen her açıdan konuşmayı incelemiş. Özellikle ‘Türkçeyi Türkçe Konuşmak’ adlı bölüm dikkatimi çok çekti. Konuşma alıştırmalarını da içeren kitap konuşma yeteneğinizi geliştirebilir diye düşünüyorum.

KONUŞMA EĞİTİMİ
Yazının Devamını Oku

İlginç keşifler

3 Mart 2005
Bugün Balık burcunda dolaşan Venüs, Uranüs’ü tetikliyor ve Yay burcunda dolaşan Ay, öğle üzeri Venüs-Uranüs kavuşumunu tetikleyecek. Gökyüzünün bu konumu yaratıcı duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor. Ancak farklı isteklerin uyanacağı ve duygusal gerilimin neden olabileceği olayların da ortaya çıkabileceğini söylemeliyim. Birden bire başlayan aşklar ve sürpriz gelişmeler olabileceği gibi ilginç keşiflerin yaratacağı karışıklıklar da meydana gelebilir.

Gökcisimlerinin dönüşleri üzerine

Son derece ilginç bölümlerden oluşan küçük bir kitap. Ancak içerik açısından son derece büyük anlamlar içeriyor. Küçücük kitabın içine tam on bölüm sığdırılmış ve her bölümde yeryüzü ve gökyüzü ile bağlantılar oluşturuluyor.

Yazarı, Polonyalı gökbilimci Nicolaus Copernicus. Aslında bu kitap matematik ve astronomi bilenler için gibi görünüyorsa da başarılı bir tercüme sonucunda kolay okunan ve hatta uzay bilimlerine ve yeryüzü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya özendiriyor. Meraklılara tavsiye edebileceğim gibi aynı zamanda astronomi, astroloji ve gezegenlerin hareketleriyle ilgili daha fazla bilgiye sahip olmak isteyenler için kolay okunur bir kitap olduğunu söylemeliyim.

‘Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan ‘Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi’ içinde yer alan ‘Saffet Babür’ün Latinceden çevirdiği ‘Gökcisimlerinin Dönüşleri Üzerine’ adlı yapıtın içinden özenle seçilmiş bölümlerden oluşan bu küçük kitabı başlangıç olarak alabileceğiniz gibi konuyu bilenler için de önemli olabileceğini düşünüyorum.

Astrolojik ilişkiler

Kendinizle ilgili derin sorgulamalar içinde bulunduğunuzu anlatan mektubunuz çok karamsar duygular içinde bulunduğunuzu gösteriyor. Burcunuz Başak. Fakat Venüs Terazi burcundayken doğmuşsunuz. Üstelik Merkür, Ay ve Uranüs kavuşumu da Terazi burcunda ve mutluluğu sembolize eden noktada duruyor. Aslında bu konum sizin kendisini nasıl mutlu edeceğini bilen biri olduğunuzu ve ne istediğini bilen biri olduğunuzu gösteriyor. Fakat Satürn’ün sert etkisi kendi üzerinizde baskı oluşturduğunuzu ve güven ihtiyacınızın sizi zorladığını işaret ediyor. Şu sıralarda Jüpiter bu kavuşumu tetiklemiş ve derin sorgulamalar içine girerek mutsuzluk duygusu uyandırmış. Üstelik bu durumda ikinci çocuğa hamile olmanız da sizin anlattığınız gibi zamansız bir durum. Ancak bu karamsar duygudan uzaklaşın ve dikkatinizi bebeğinize yöneltin. Aslında size göre zamansız olabilir fakat astrolojik açıdan sizin için bebek sahibi olma zamanı. İyi duygularınızı içinizde yükseltirseniz, karamsır duygulardan tamamen sıyrılabilirsiniz.

RUMUZ: ZAMANSIZ
Yazının Devamını Oku

Duygular aniden değişecek

2 Mart 2005
Felsefeyi sembolize eden Jüpiter Mars ve Satürn’ün sert etkisiyle yaşam felsefenizi gözden geçirmenize neden olacak olayların meydana geleceğini işaret ediyor. Özellikle kabul gören ve sistemi belirleyen felsefeye karşı gelmek, reddetmek ve buna bağlı olarak meydana gelecek olaylardan etkilenmek söz konusu. Bir süredir Mars-Satürn arasındaki sert etkileşimi şimdi Mars tetikliyor. Sert, zorlayıcı ve baskıcı tavırlar ilişkileri etkileyebilir. Fakat Venüs’ün tetiklediği Uranüs zaten ilişki anlayışının değişeceğini işaret ediyor. Gökyüzünün bu konumu zorlayıcı olayların duyguları aniden değiştireceğini gösteriyor.

MEKTUPLAR

Değişen duygularınızın bu derece belirgin olmasının nedeni geçiş yapan Uranüs’ün sizi tetiklemeye başlamış olması. Aynı zamanda siz hem Satürn ve Jüpiter, hem de ilerleyen Ay döngüsü yaşıyorsunuz. Sizin için hayatın böylesine önemli bir evresinde Uranüs’ün kuvvetli etkisi aslında bir şans. Fakat şu anda sizin bunu anlamanız çok zor. Çünkü olaylar sizi zorluyor ve kendinizi kaptırmış durumdasınız.

Dikkatinizi çevrenize yöneltin. Kendinizle fazla meşgul olmayın ve çok büyük bir geçiş döneminde bulunduğunuzu düşünün.

Aşama yapacak ve bambaşka biri olacaksınız. Kendi istediklerini gerçekleştiren kuvvetli birine dönüşmek istiyorsanız kendinize acımaktan vazgeçin ve başaracağınıza inanın. Bulunduğunuz koşullara direnç gösterirseniz daha sonra ödülünüz büyük olacak.

RUMUZ: SERSERİ

Yükselen burcunuz Yay ve Satürn birinci evinizde duruyor. Yükselen burç birinci evin başlangıç noktasıdır ve sizin doğum anınızda Satürn burada duruyor. Yükselen burç kişinin dışarıya gösterdiği yüzü, davranışlarını belirler.

Yani çevrenizdeki kişiler size bakıp ne kadar soğuk veya duygusuz diyebilirler.

Aslında siz de kendinizin farkındasınız fakat bu durumdan şikayet ediyorsunuz. Bence kendinizi kabul edin ve kendinizden memnun olun. Herkesin sıcak ve sevimli olması gerekmiyor. Fakat çok sert bir tavır içinde bulunmak da elbette yorucu.

Satürn, disiplin, sorumluluk, ciddiyet, tahammül ve mücadele gücü gibi özellikler verir. Fakat bunları da fazla ciddiye almamak gerektiğini öğrenmelisiniz. O zaman çevrenizdeki kişiler sizi olduğunuz gibi kabul edecektir.

RUMUZ: DUYGUSUZ

Yükselen burcunuz Başak. Sevdiğinizin burcunun Balık olması, aranızdaki aşkı açıklıyor. Çünkü Başak ile Balık birbirinin zıt burcu olmakla birlikte aynı zamanda tamamlayıcı burcudur.

Birbirinizi son derece çekici bulursunuz. Çünkü onun hem burcu, hem de yükselen burcu Balık. Onun için büyük değişimler dönemi başlamış.

Sizden çok daha fazla zorlandığını bilin ve ona karşı anlayışlı davranın.

Büyük değişikliği evlenerek gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle bu yılın sonlarına doğru karar verebilir ve 2006’da evlenebilirsiniz.

RUMUZ: CANAN
Yazının Devamını Oku

Farklı arzulara hazır mısınız

1 Mart 2005
<B>S</B>ürpriz gelişmelerin heyecan uyandıracağı bir gün. Sabahın erken saatlerinde ilginç duygularla uyanabilir ve farklı arzular duyabilirsiniz. Özellikle Akrep, Yengeç, Balık, Başak, Oğlak ve Boğa burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar sürpriz gelişmelerle karşılaşacaklar. Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burçlarının ikinci on günlük devresinde doğanlar ise bugün hayal güçlerini yaratıcı alanda kullanmak için gayret göstermeliler. Yoksa kuşku ve endişeler yüzünden karmaşık duygular içine girebilirler.

Yakın çevreniz ve sevdiğinizle ilişkiler

Kardeşler ve yakın çevrenizle ilişkilerinizi Merkür yönetiyor. Annenizle ilişkinizi Ay, babanızla ilişkilerinizi Güneş, büyüklerinizle ilişkilerinizi Jüpiter, patronlarınız ve otoriteyle ilişkilerinizi yöneten Satürn ve bütün bunlarla bağlantılı duygularınızı nasıl ortaya koyduğunuzu işaret eden Venüs’ü inceleyerek ilişkileriniz açısından astrolojinin yardımını alabilirsiniz. Bu arada idealinizdeki sevgiliyi Venüs ve Mars’ın sembolize ettiğini unutmayalım. Fakat eş ve partner incelemesi yaparken alçalan burcunuzu ve burada duran gezegenleri de incelemeniz gerekiyor.

Bütün bunlar çok karışık gözükebilir fakat astrolojiyi ve felsefesini öğrendiğiniz zaman yıldızların yeryüzündeki yolunuzu bulmanıza yardım ettiği gibi ilişkilerinize de yardımcı olabileceğini öğrenebilirsiniz. İlişki kurmak bir sanattır ve bu sanatın en önemli enstürmanlarından biri de astrolojidir.

VENÜS BALIK BURCUNDA

Venüs şimdi Balık burcunda dolaşıyor. Balık burcu maddenin ötesini sembolize ediyor. Güzellik, aşk, sanat, ilişkiler ve finansı sembolize eden Venüs’ün bu konumu maddi olmayan aşkı yani platonik aşk ve yüksek değerlerin açığa çıkacağını işaret ediyor. Üstelik Uranüs’ü tetiklediğini düşünecek olursak birden bire başlayan aşk maceralarının son derece etkileyici olacağını ve hatta şimdiye kadar kabul görmüş olan sevgi anlayışının değişeceğini söyleyebilirim.

Sevgi anlayışının değişmesi denildiği zaman bunun anlaşılması pek kolay değil. Fakat kısaca sizin için şimdiye kadar sevgiye layık bulduğunuz değerlerin değişmesi olarak tarif etmek mümkün.

Birden bire meydana gelen olaylar sonucunda daha önce sevdiğinizi düşündüğünüz ne varsa bunların değişmesi ve belki de daha önce sevmediğiniz şeyleri sevmeye başlamak şeklinde bu değişim kabaca anlatılabilir. Fakat bu tarif sevgi anlayışının değişmesini tam olarak anlatmıyor.

İçinizin derinlerinden yükselen ve şuurunuza ulaşan istekler Uranüs’ün harekete geçmesiyle birlikte görünür hale gelir. Aslında bu son derece zorlayıcı ve değiştirici bir enerjidir. Uranüs sizi etkilemeye başladığı zaman değişim zamanı gelmiş demektir. Uzun zamandır biriktirdiğiniz ve bir türlü ortaya koymadığınız arzular Uranüs tetiklediği zaman serbest kalır. Böyle bir zamanda duygu ve isteklerinizi tutmak yerine anlamaya çalışın. İhtiyacınız olan değişiklikleri olaylar sizi zorlamadan kendi iradenizle gerçekleştirin. Böylece ilişkilerinizde aşama yapabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Ay, Terazi burcundaki yolculuğuna devam ediyor

28 Şubat 2005
Bugün Ay Terazi burcundaki yolculuğuna devam ediyor ve öğleden sonra Akrep burcuna geçecek. Sabahın erken saatlerinde Satürn’ü tetikleyecek. Duygusal baskı yaratan durumların açığa çıkacağını işaret eden bu konum sabah saatlerinde kendinizi zorlayacağınızı gösteriyor. Öğle üzeri Pluto’yu harekete geçirecek ve değişim arzularını tetikleyecek. Öğleden sonra yaratıcı duyguların açığa çıkacağını ve sanatsal faaliyetlerin hız kazanacağını söyleyebilirim.

İlişkiler ve astroloji

Söz konusu ilişkiler olunca işin içine duygular ve istekler giriyor. Zaten ilişki dediğimiz ve hayatımızın en önemli odak noktası olan konu doğrudan doğruya duyguyla bağlantılı bir durum.

İyi ilişkiler, kötü ilişkiler, zor ilişkiler, karmaşık ilişkiler, sorunlu ilişkiler, zayıf ilişkiler, sıcak ilişkiler ve kişinin duygularıyla bağlantılı olarak ilişkileri daha da çeşitlendirmek mümkün olabilir. Ancak tek bir gerçek var ki, ilişkilerimiz aslında bizim duygularımızı yansıtıyor. Fakat ne yazık, bunun farkında olamıyoruz. Çünkü kendimizle ilişkimiz yok. Sadece karşımızdaki kişiyle ilgileniyoruz. Onun neler istediğini, neler beklediğini anlamaya çalışıyoruz. Bu arada kendimizin beklentileri ve isteklerinin farkında değiliz. Bu durum yani karşılaştığımız kişilerle kurduğumuz ilişkiler her ne çeşit olursa olsun, çok büyük bir önem kazanıyor. Böylece karşımızdaki kişiyi anlamaya çalışırken kendimizle ilişki kurmaya başlıyoruz.

Daha önce beklediğimizin ne olduğunu bile bilmezken ilişki içinde neyi istemediğimizi ve neler beklediğimizi anlıyoruz. Fakat bu halimiz ilişkimize yansıyor ve bize acı vermeye başlıyor.

Halbuki kendisiyle ilişki kurmayı bilen biri olsak karşımızdaki kişiyi anlıyor olacağız. Ve bunun sonucunda ilişkilerimiz bize büyük acılar vermeden geliştirici olacak. Aslında bu durum zeká düzeyi ne olursa olsun hemen hepimiz için geçerli bir durum. Çünkü bizim öğrendiğimiz bilgilerin içinde kişinin kendi kendisiyle ilişki kurmayı öğreten bir bilgi yok.

İşte bu noktada Astroloji hem kendimizi hem de karşımızdaki kişinin ilişki anlayışını kavramamıza yardımcı oluyor. Doğum anında Venüs’ün bulunduğu konum, kişinin duygularını nasıl ifade ettiğini, sevgisini nasıl gösterdiğini ya da gösteremediğini kısaca ilişki anlayışını tarif ediyor. Yani astrolojinin aracılığı ile kendinizle ilişki kurmayı başarabilir, zayıflıklarınızı veya kendinizi hangi yönde geliştirmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.

İlişkide bulunduğunuz kişilerin anne, baba, çocuk, kardeş, patron, iş arkadaşlarınız ve sevgilinize kadar, onların yıldız haritalarını inceleyerek kendi doğum haritanızla karşılaştırabilir, çatışmaların kaynağını çözebilir ve kendinizi en iyi ifade etmenin yollarını bulabilirsiniz.

YARIN (YAKINLARINIZLA İLİŞKİLER)
Yazının Devamını Oku

Otorite ve güç sergilenecek

25 Şubat 2005
Sabah saatlerinde Merkür’ü tetikleyecek olan Ay, iletişim trafiğinin yoğun olacağına işaret ediyor. Tabii iletişim konusunda bazı karışıklıklar da çıkabilir. Bunların çok fazla durum değiştirici özelliği olmayacak fakat projelerin hızla hayata geçmesi için zorlayacak. Öğle saatlerinde Satürn’ü harekete geçirecek olan Ay’ın bu etkisi Satürn’ün sembolize ettiği özelliklerin ortaya çıkmasına neden olacak. Özellikle üst düzey yöneticilerin kendilerini göstermelerini sağlayacak olan bu etki aynı zamanda otorite ve güç sergilemeye yönelik olayları zorlayabilir.

Balık burcu çocukları

Şirin, sevimli, hassas ve son derece yetenekli olan Balık çocukları kendilerini özgür hissettikleri zaman son derece mutlu çocuklar olurlar. Baskıyla eğitilmek Balık çocuklarının karakter değiştirmesine neden olabilir. Son derece sevgiyle dolu olabilecekken hırçın ve mutsuz çocuklara dönüşürler.

Son derece hassas ve duyarlı olan Balık Çocuklarının sevgiye olan ihtiyaçları Zodyak’ın diğer çocuklarına oranla daha fazladır. Özel bir ilgi ve sevgi beklerler. Doğum anında farklı bir etki almamış olan Balık çocukları sakin tavırlarıyla dikkat çekerler. Tabii bu sakin halleri bekledikleri sevgi ve ilgiyi aldıkları sürece devam edecektir.

Hayal gücü son derece yüksek olan bu çocukların hayallerini besleyecek oyuncaklara ihtiyaçları vardır. İşlerinizi rahat yapmak istiyorsanız ona resim malzemeleri, boyalar, oyun hamurları, logolar ve yaratıcılığını ortaya koyabileceği benzeri malzemeler vermelisiniz. Ayrıca onu kendi başına oynaması için bırakmalısınız fakat daima yalnız bırakmamaya özen gösterin.

Balık çocukları yaptıklarının beğenilmesini çok fazla beklemeseler bile anne ve babalarıyla birlikte oynamaktan hoşlanırlar.

Özellikle onun yaptığı desenler veya yarattığı oyunlarla ilgilenmeli ve birlikte oynamaya özen göstermelisiniz. Onaylandığını gören Balık çocuğu daha büyük bir şevkle yaratıcılığını ortaya koyacaktır.

Bir Balık çocuğunu eğitmek diğer burçların çocuklarından daha kolay olabileceği gibi çok zor da olabilir. Çünkü hassasiyeti ve algılaması çok yüksektir. Siz ona sevgiyle her şeyi yaptırabilir ve yönlendirebilirsiniz.

Fakat sert davranarak eğitmeye çalışırsanız, sizin istediklerinizi yine de yapacaktır fakat sizi ve isteklerinizi hiçbir zaman kabul etmeyecektir. Ve yeterince büyüdüğü zaman bunu size geri yansıtacaktır.

Balık çocukları birbirine zıt duyguları içinde barındırır. Sevgi ve şefkatle büyümüş Balık çocukları sevgiyle davranan, kendisiyle barışık, duygularını ortaya koymayı başaran, son derece yaratıcı ve başarılı tipler olacaktır.

Sert davranışlara ve baskıya maruz kalmış Balık çocukları ise büyüdükleri zaman tehlikeli sayılabilecek konularla ilgilenen, sert ve acımasız tiplere dönüşebilirler.
Yazının Devamını Oku

Suyla bağlantılı değişiklikler

24 Şubat 2005
Son derece ilginç bir gün. Başak burcunda meydana gelen Dolunay Uranüs’ü tetikliyor. Bilinmeyen duyguların ve şimdiye kadar derinlerde gömülü kalmış yeteneklerin uyanmasına neden oluyor. Elektrik, teknoloji ve keşifler şimdiye kadar mucize olarak kabul edilen fenomenlere bilimsel açıklamalar getirebilir. Maddenin ötesini araştırmayı, ilginç keşifleri ve teknolojiyle ilgili sürpriz gelişmeleri işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda insanın kendisini keşfetmesine, farklı yönlerini ortaya çıkarmasına neden olacak. Denizler, deniz araçları ve suyla bağlantılı ani değişiklikler meydana gelebilir.

Balık burcu erkekleri ve aşkları

Sezgileri ve algılaması yüksek olan Balık Erkekleri son derece hassas ve alıngan tiplerdir. Kolay etkilendikleri gibi aynı zamanda bulundukları ortamda çevrelerini etkilerler. Tabii meydana getirdikleri etki bir Aslan Erkeği gibi değildir.

Çünkü bir Balığın kendini gösterme ihtiyacı yoktur. Hatta çok fazla görünmekten hoşlanmazlar. Fakat yetenekleri ve yüksek algılamaları ile etkileyici olurlar.

Balık Burcu Erkeklerini tanımlayacak belirgin bir tarif yoktur. Hatta zodyaktaki burçlar arasında tarifi en zor tiplerin Balıklar olduğunu söylemek hiç yanlış olmaz.

Denizdeki balıklar kadar çok çeşitlilik gösteren Balık tipleri arasında korunmalı yaşamaktan hoşlanan süslü akvaryum balıklarından akıllı yunuslara, okyanusun karanlık derinliklerinde yalnız yaşayan gizemli balıklardan kalabalık bir aile olarak yaşayan balinalara kadar çok çeşitlilik gösterir. Bunların arasındaki tek ortak özellik kaygan olmalarıdır. Yani tam yakaladığınızı düşündüğünüz ve kıskıvrak tuttuğunuz bir anda elinizden kayıp gitmesidir. Bu nedenle bir Balık Erkeğine aşıksanız onu sımsıkı avucunuzun içinde tutmamaya özen göstermelisiniz. Yani üzerinde baskı kurmayın fakat tamamen gevşek de bırakmayın. Sıkı fakat özenle tutacak olursanız bir Balık Erkeğiyle ilişkiniz müthiş olacaktır.

Son derece duyarlı ve hassas olan Balık erkekleri sizi kendinizden daha fazla anlar, nasıl mutlu edeceğini bilir. Tabii mutlu etmek isterse! Siz onu mutlu ettiğiniz sürece o sizi daha fazla mutlu edecektir.

Balık Erkekleri değişen olaylar ve koşullarla birlikte hali de değişir. Çok kolay karamsarlığa kapılabilir ve aynı hızla girdiği depresif halden sıyrılır. Son derece neşeliyken birden bire onu somurturken görürseniz üzerine gitmeyin. Fakat ilgisiz de davranmayın. Bir Balık Erkeğinin tahammül edemeyeceği tek şey ilgisizliktir. Onu arayıp sormayı ihmal etmemelisiniz.

Fakat bunu yaparken baskı duygusu uyandırmamaya özen göstermelisiniz. Onu denetliyormuş veya takip ediyormuş gibi davranırsanız sizden kaçacaktır. Hem de neden gittiğini anlayamadan öylece kalabilirsiniz.

Bir Balık Erkeği müthiş bir aşıktır. Fakat ondan çok fazla şey beklememeyi ve onu zorlamamayı öğrenmelisiniz.
Yazının Devamını Oku

Ailenin önemi ortaya çıkacak

23 Şubat 2005
Bugün geri giden Merkür ile Pluto kavuşum konumunda bulunuyorlar. Zihnin derinlerinden yükselen değiştirici fikirler, güçlü bir biçimde ortaya çıkabilir. Küçük grupların farklı felsefeleri ve değişime yönelik istekleri zorlayıcı ve karıştırıcı olaylara neden olabilir. Ancak otoritenin kuvvetli disiplini de aynı zamanda görünür olacak. Ay, Yengeç burcundaki Satürn’ü tetikliyor. Gökyüzünün bu konumu gelenekler, ev ve aileyle ilgili konuların gündeme geleceğini işaret ediyor. Güven ihtiyacının artacağı bir dönem.

KİTAPLAR

PSİKEDELİK ŞAMANİZM

‘Şamanizme göre kutsal kabul edilen bitkiler, görü ve sanrılara neden olduklarından dünyanın bir çok bölgesinde şamanlar tarafından eskiden beri kullanılmaktadır. Şamanlar ritüellerinde kullandıkları bitkileri tanrı ve ruhlarla ilişki kurmak ve onun ötesinde yer alan daha büyük bir gerçeğe ulaşmak için bir araç olarak görür. Sanrısal bitkilerin törensel kullanımı ‘dinlendirici’ veya ‘Keyif verici’ değil ‘dönüştürücü’dür. Kişi bu görü araştırmalarını ‘düş’ dünyasına kaçmak için değil ‘öğrenmek’ ya da ‘görmek’ için yapar.’

‘Okyanus’ yayınlarından çıkan ‘Psikedelik Şamanizm’ adlı kitabın yazarı Jim De Korne, son derece ilginç bir araştırma yapmış. Birinci kısımda ‘Şamanist Varsayım’ adı altında farklı şuur hallerini altı bölümde inceliyor. İkinci kısım ise ‘Sanrılandırıcı Katalizörler’ başlığı altında bitkileri anlatıyor. Kitabın iyi bir araştırmanın ürünü olduğunu söyleyebilirim.

BİLİNMEYENDEN YARDIM

‘Omega’ yayınlarından çıkan ‘Bilinmeyenden Yardım’ adlı bu kitap, Yazarı Erhard F. Freitag tarafından ‘Başarının manevi yolu’ olarak tanımlanıyor. Kitabın arka kapağında şöyle bir ibare var;

‘Kaderini kimseye emanet etme, sen belirle!’

Bu son derece düşündürücü ve anlamlı ibarenin altında ‘Cennette ya da cehennemde yaşamak, varsıl ya da yoksul, sağlıklı ya da hasta olmak, düşünceleriniz yoluyla oluşur! Sağlıklı yaşamak istiyor musunuz? O zaman hastalık değil, sağlık düşünün. Yoksul musunuz? O zaman hayatın yanlış tarafında doğduğunuza inanan bir tipsiniz, düşüncelerinize de genellikle yoksulluk ve yoksunluk hakim.

Eğer başarılı olmak istiyorsanız bunu gerçeğe dönüştürmenin tek bir yolu var: Sizi refaha, sevgiye ve uyuma götürecek olan bir takım kurallar hakkında bilgi toplamak. Kısa zamanda fark edeceksiniz ki, başarı ya da başarısızlığın geri planında hep aynı şey var. Kaderinize, düşüncelerinizin enerjisiyle yön verecek olan sizsiniz. Yani ‘alın yazınız’ başkaları tarafından belirlenmiyor, sizin tarafınızdan yazılıyor.’

Düşüncenin öneminin vurgulandığı bu kitaplar kişinin zihninin derinliklerinde bulunan gizli potansiyellerini uyandırmalarına yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Yazının Devamını Oku