Düşünceler değişebilir

Heyecan verici gelişmelerin meydana geleceği bir gün.

Özellikle teknolojiyle ilgili bazı yenilikler ve buluşlar ortaya çıkabilir. Ancak elektronik cihazlar konusunda tedbirli olmak gereken bir dönem. Bazı aksaklıklar ortaya çıkabilir. Bilgisayarlar ve iletişim cihazlarıyla ilgili sorunlar, etkileyici olabilir. Sistem veya mevcut durumla ilgili değişiklikler yapmaya zorlayacak olaylar meydana gelebilir. Ayrıca sürpriz kararlar ve düşüncelerin değişmesine neden olabilecek gelişmelere karşı da hazırlıklı olmak gerekiyor.


İsteklerinizde samimi olun


İsteklerinizi anlatırken samimi olun. İsteğinizi gerçekleştirmek istiyorsanız samimi olmayı öğrenmelisiniz. Hem de öncelikle kendinize karşı samimi olmalısınız.

Şimdi ‘İnsanın kendisine karşı samimi olmaması mümkün değil’ diyeceksiniz ve şaşkınlıkla düşüneceksiniz.

İyi düşünün. Çünkü ilk önce kendimizi kandırıyoruz.

Başkalarını ikna etmek için önce kendimizi ikna etmeliyiz ve ediyoruz. İsteğimizin bize ne kadar gerekli olduğuna kendimizi inandırıyoruz. Özellikle hiç ihtiyacımızın olmadığı konularda bizim için sanki hayati bir ihtiyaçmışcasına davranabiliyoruz. Yani pek samimi değiliz.

İsterken elbette samimiyiz. Belki de çok istiyoruz ama istediğimizi bir türlü elde edemiyoruz ya da gerçekleştiremiyoruz. Bunun sonucunda daha fazla istemeye başlıyoruz. Neredeyse hayat sadece bu isteğimizden ibaret oluyor.

Peki isteğimizi neden gerçekleştiremiyoruz?

İşte bu sorunun birkaç cevabı var ve bunlardan biri, istediğimiz şeye ne derece ihtiyaç duyduğumuzla bağlantılı.

Şayet gerçek bir ihtiyacınızı belirlemeyi başardıysanız, içinizden son derece kuvvetli bir istek doğar. Hem de hiçbir şekilde akıl yürütmeden ve isteğinizle ilgili açıklamalar yapma ihtiyacı duymadan, sadece istersiniz.

İşte bu, samimi bir istektir. Ve böyle bir duygu ile isteğinizi ortaya koyduğunuz zaman kabul görür. Fazla araştırmaya ve incelemeye gerek duyulmaz. Çünkü karşınızdaki kişiye duygunuzu yansıtarak isteğinizi aktarırsınız.

İçinizden kuvvetle yükselen isteğiniz için fazla çaba göstermeye de gerek yoktur. Çünkü kuvvetli duygunuzun açığa çıkardığı enerji, isteğinizin karşınıza çıkmasını sağlar.

Halbuki düşünerek, kendinizi ikna ederek (Burada aslında bir zorlama vardır) istediğiniz şeylere ulaşabilmek pek kolay olmayacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları