Yasemin Boran

Coşkulu duygular ve gösterişli atılımlar var

1 Nisan 2004
Merkür bugün burç değiştiriyor ve Koç burcundan çıkıp Boğa burcuna giriyor. Bu durum düşüncelerin daha sakin bir biçimde akmasına ve tedbirli düşünceler içine girilmesine neden olacak. Daha önce harekete geçtiğiniz işler ve başladığınız projeler üzerinde bir kez daha düşünebilirsiniz. Parasal konulara yönelik gelişmeler genel olarak beklenilenden daha olumlu bir yön kazanacak. Bugün Aslan burcundaki Ay, coşkulu duygular ve gösterişli atılımlarda bulunmak için kuvvetli duygular veriyor. Ancak arkadaşlar veya çevrede bulunan bazı kişilerin etkisi altında kalabilirsiniz.

Metafizikçiler de şakacı olabilir

Bu bir 1 Nisan şakası değil fakat bugünün ve bu köşenin anlamına çok uygun. Şimdi yer, zaman ve isim belirtmeyeceğim. Sadece şakayı yapan kişinin Şeyh Şamil’in torunu olduğunu ve benim çok sevdiğim bu şahsiyetin rahmetli olduğunu söyleyeceğim. Bence bu kadarı yeterli. Çünkü metafizik çevreler bu olayı gerçek olarak biliyor, şimdi şaka olduğunu öğrenecekler.

Bir spritüalist arkadaşı evine geleceği gün o sırada İngiltere’de yaşayan kuzeni kendisini ziyaret için İstanbul’dadır. Bunun üzerine arkadaki küçük odayı, eşyaların üzerine Hint işi örtüler yayıp hızlı bir biçimde tütsüler ve küçük aksesuvarlarla bir Hintli’nin odasına dönüştürürler. Kuzeni de kıyafetinin üzerine bir kumaş sarar ve yüzünü örtecek biçimde kumaşı sarkıtır ve meditasyon oturuşuna geçer. Bu sırada kapı çalınır ve spritüalist arkadaşı gelir. Ayakta yaptıkları kısa sohbetin ardından tuvalete gider ve dönüşte odadaki Hint fakirini görür. Bizim şakacı arkadaşa ‘Evinizde bir yogi misafiriniz olduğunu söylemediniz’ der. Rahmetli şaşkın bir ifadeyle kendilerinden başka evde kimse olmadığını açıklamaya çalışırken kuzen odayı eski haline getirmiş ve yanlarına gelmiştir. Rahmetli kuzeninin onaylaması için döndüğünde spritüalist arkadaş o derece şaşkındır ki, kuzenin ne zaman geldiğini bile düşünmeden odaya hamle eder. Gözleriyle gördüklerini onlara da gösterecektir fakat, oda boştur ve her şey yerli yerindedir. Bunun bir ‘Apor’ (tayy-i mekan, maddenin bir yerden başka bir yere ışınlanması) olayı olduğunu büyük bir heyecanla açıkladıktan sonra gider ve bütün metafizik çevrelere anlatır. Daha bizim rahmetli bunun bir şaka olduğunu anlatamadan evi bir çeşit ziyaret yerine döner.

Astrolojik ilişkiler

Mutluluğumuz rumuzlu mektubun sahibi evliliği idealize eden bir tabiata sahip. Yani evlilik ve ilişkilerin nasıl olması gerektiğini hayal ediyor ve sonra da bekliyorsunuz. Bu durum ilişkilerinize zorluk getirir. Ancak doğum anındaki Satürn etkisi, duygularınızı disiplin altına almanıza yardımcı oluyor. Aslında nişanlınız da nasıl mutlu olacağını hayal eden biri. Ortak hayaller kurarak çok iyi anlaşabilirsiniz. Üstelik sizin doğum haritanızda erkeği sembolize eden Mars’ınızla, onun kadını sembolize eden Venüs arasında uyumlu etkileşim var. Bu da sizin birbirinize aşık olduğunuzu gösteriyor. İlişkinizde dikkat etmeniz gereken konu ise, annenizin sizin üzerinizdeki etkisinden kaynaklanacak sorunlar. Bilinçaltınız çok zengin ve çok duyarlısınız. Fakat değişme zamanınız gelmiş ve evlenerek ilk değişikliğinizi gerçekleştireceksiniz.
Yazının Devamını Oku

Değişim süreci içinde yaşıyoruz

31 Mart 2004
İlginç gelişmeler, kuvvetli duygular ve sıradışı istekleri gerçekleştirmek için uygun bir gün. Öğrenmek istediğiniz her türlü bilgiye kolay ulaşacaksınız. Fakat öğrendikleriniz karşısında şaşırabilir ve bugüne kadar bildiğiniz gerçekler değişebilir. Buna karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Zaten bir değişim süreci içinde yaşıyoruz. Ve gökyüzünün işaretleri bizi uyarıyor. Bu mesajları doğru değerlendirdiğimiz zaman hayatımız kolaylaşır. Tabii sadece doğru anlamak yetmez. Uygulamak için gayret göstermek gerekiyor ve en zor tarafı burası. Çünkü bir şeye alışmak çok kolay fakat alışkanlıklarımızı değiştirmek söz konusu olduğu zaman hiç de kolay olmadığını yaşarken anlıyoruz. Şimdi istemediğimiz alışkanlıklarımızı değiştirme zamanı.

Sarkacı nasıl kullanacağız?

Dünyanın salınımıyla senkron bir biçimde salınan sarkaç deneylerini yapanlardan gelen mektuplar beni heyecanlandırdı. Bunların arasında özellikle iki mektup çok ilginç. Benzer soruları sarkacı nasıl kullanacağımız?

Sarkaç, kuzey kutbunda saat yönünde dönerken, güney kutbunda saatin ters istikametinde döner. Ekvator üzerinde ise durur. Yani dünya ile uyumlu titreştiğiniz zaman, sarkaç buna uyum gösterir, size doğru cevap verir. Öncelikle bunu yakalamanız gerek. Kendinize özel sorularla basit testler yapabilirsiniz. Adınızı söyler, sarkacın salınımlarına bakarsınız. Sonra farklı bir isim söyleyip, yanlış cevaba verdiği tepkiyi kontrol edersiniz. Benzer testlerle kendinize salınımları ölçersiniz. Bu biraz emek ve gayret sonucu duyarlılığınız arttırırken sorularınıza cevap veren bir araca sahip olmuş olursunuz.

İkinci soru ise pek soru niteliği taşımıyor. Özlem Desenci Çanakkale’den yazıyor. ‘Babam radyesteziyle ilgili yaklaşık 10 yıldan beri uygulamalı olarak ilgileniyor. Yine yaklaşık olarak 60 kişilik bir sivil insiyatif grubu olarak bu araştırmalarını sürdürüyor. Sonuç olarak bu çalışmalar RADOHA’nın açılmasına sebep oldu. Radoha’nın açılımı radyasyonsuz doğal hayat! Bursa’da bir ilk. Satılan bütün ürünler sarkaçla kontrol edilip o şekilde satışa sunuluyor.’Bu çalışma çok ilginç. Ancak radyestezi ile kontrol edilen ürünler, sarkacı kullanan kişiyle bütünleşir. Fakat yine de çok merak ettim. Sizi arayacağım.

Bugün doğanlar

Aslında bu hafta demeliyim. Çünkü haftada bir gün bu çalışmaya yer veriyorum. Fakat günlerin, hatta saatlerin önemli olduğunu biliyorsunuz. Bu nedenle bugün doğanlar diyorum. Fakat sizlerden gelen mesajlar üzerine bu köşeyi çeşitlendireceğim.

Burada adının verilmesini istemeyen bir şirket kuruluşunu geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirmiş ve beni bilgilendirmiş. 26 Mart Cuma günü sadece sıradışı ve farklı ürünlerle ilgili çalışmalar için uygun bir gün idi. Şirket konusunu bildirmediği için bir yorum yapamıyorum. Şayet kendi alanınızda bir ilk iseniz, kuruluş için çok doğru bir zamanı seçmişsiniz. Yoksa, ortaklarınız ve iletişimde bulunduğunuz üçüncü kişilerle gerilimli günler sizi bekliyor.

Bugün doğanlar: Kendileriyle barışık, ne istediğini bilen, kuvvetli duygularıyla isteklerini gerçekleştirmeyi başaran, etkileme gücüne sahip kişiler olacaklar.

Bugün doğan şirketler: Hem ortaklarıyla, hem de kendi içlerinde sağlıklı ve güçlü iletişimler kurmayı başaracaklar. Ancak, gizlilik gerektiren konularda çalışacakları kişilere karşı tedbirli olmaları gerekiyor. Teknolojiyi kullanırken zorlanabilirler.
Yazının Devamını Oku

Finans konularında iyimser duygular var

30 Mart 2004
Bugün dikkatinizi kendinize yöneltecek ve isteklerinizi belirleyeceksiniz. Ay, Yengeç burcunun son on günlük devresinde dolaşıyor ve Boğa burcundaki Venüs’e uyumlu açı yapıyor. İçinizdeki güzel duygular dışarı çıkabilir ve hem aşk, hem de parasal konulara yönelik başarılı girişimlerde bulunabilirsiniz. Bugün finans konularında iyimser duygular açığa çıkacak ve başarılı yatırımlar yapılacak. Özellikle Toprak ve Su burçlarının son on günlük devresinde doğanlar kazanç sağlayacakları girişimlerde bulunabilirler. Sadece Yengeç’lerin kafası biraz karışık olabilir. Arkadaşlarınızın ve çevrenizin sözleri yerine kendi içinize bakarak doğru girişimlerde bulunabilirsiniz.

Anlaşılmayan yazıya gelen mektup

Zorluklar Gücünüzü Keşfetmenizi Sağlar’ adlı yazınızda ne demek istediğinizi pek anlayamadım. Yani insanların isteklerini gerçekleştirmek için illa acı çekmeleri, zorluk yaşamaları gerektiğini mi söylüyorsunuz? Eğer bunu demek istiyorsanız size kesinlikle katılmadığımı belirtmek istiyorum. İnsanlar acı çekmeden de isteklerini gerçekleştirmeyi başarabilirler.

Duyarlılığınız için sizi kutlarım. Fakat biraz daha dikkatli okumuş olsaydınız isteklerin gerçekleşmesi için zorluk çekilmesi gerektiğini anlatmamış olduğumu anlardınız. Fakat adını tarihe yazdıranların son derece zor şartlar altında bulunduklarını anlamak insanı etkiliyor ve siz de bu etkiyle yazının sadece bu kısmını ele almışsınız.

Kişinin bir şeyi istemesi için öncelikle ona ihtiyaç duyuyor olması gerek. İhtiyaç, kişiyi zorlar, onun şiddetine göre acı duyarsınız. Bu duygu yeteneklerinizi keşfetmenize ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için yaratıcı zekanızı harekete geçirmenize yardımcı olur. İhtiyacınız yoksa düşünmek ve yaratmak için bir neden de olmaz. İnsanlar ancak zorluklarla karşılaşınca düşünmeye ve istemeye başlarlar. Kendi sahip olduklarından daha başka şeyler bulunduğunu öğrendiklerinde de istemeye başlarlar. Her iki durumda da kişinin enerjisini harekete geçirir. Esas olan öğrenmektir.

İsteklerinizi gerçekleştirmek noktasında ise, acılar içinde kıvranmanız gerekmiyor. Zaten kendinizi böyle bir duyguya kaptırmışsanız, istediğinizi elde etmeniz çok zor.

Astrolojik İlişkiler

ÇİĞDEM: Ben 24.03.1976 doğumluyum, Koç burcuyum. Yükselenim balık. Eşim 05.03.1968 doğumlu. Burcu Balık, yükselen burcu Koç. Kızım 04.04.2002 doğumlu. Burcu Koç, yükseleni Yengeç. Eşimle iyi anlaşıyoruz fakat kızımla nasıl olacak?

Eşinizle astrolojik açıdan son derece uyumlu bir çift olduğunuz görünüyor. Kızınız da aslında her ikinizin çok iyi bir karışımı. Fakat gelişmek için hem sizi, hem de kendisini zorlaması gerek. Bu nedenle o Yengeç yükselirken dünyaya gelmiş ve kendi içinde bazı çatışmaları olacak. Tabii bunu size yansıtacak. Fakat bu durum anlaşamayacağınızı göstermiyor. Çok iyi anlaşacak ve birlikte büyüyeceksiniz.

ZEYNEP GÖRGÜ: Oğlak-Kova ve Oğlak-Boğa arasındaki uyumluluğu yazar mısınız?

Sadece burçlar arasındaki uyumluluk, kişiler arasında uyumluluk olacağına işaret etmiyor. Mesela Oğlak ile Boğa burçlarına baktığımızda her ikisi de Toprak elementinin burçları ve tabii aralarında uyumlu etkileşim var. Fakat doğum anındaki diğer gezegen etkileri uyumsuz olabilir ve bu durumda burçlarınız uyumlu olduğu halde aranızdaki ilişki son derece uyumsuz olabilir. Tam tersi de mümkün. Hiç anlaşamaz denilen burçlar arasında da aşk olabilir, müthiş bir uyum olabilir. İlişkiler de doğum zamanı, yani gökyüzünün o sıradaki konumunu incelemek gerekir.
Yazının Devamını Oku

İşin görünmeyen yönlerini tasarlayın

29 Mart 2004
Gezegenler burçları yönettikleri gibi aynı zamanda günleri ve saatleri de yönetiyorlar. Ve tabii sembolize ettikleri konularla ilgili işleri de... Mesela anlaşma, sözleşme, ev veya emlak işleri, her türlü organizasyonla ilgili konuları Merkür yönetiyor. Şayet bu konularla ilgili işleri Merkür gününde ve saatinde başlatırsanız, işleriniz fazla aksamadan yolunda gidiyor. Tabii bütün bunlarla birlikte o sırada Merkür’ün konumu da önemli. Bugün Pazartesi ve bugünü Ay yönetiyor. Birikimlerinizi aktarmak için önce araştırmanız gerekir. Görünür bir iş yapabilmek için önce bu işin görünmeyen yönlerini tespit etmek ve tasarlamak için bugün çok uygun. Çünkü bugün Ay hem yönettiği günde, hem de yönettiği Yengeç burcunda bulunuyor.

Eski bir bilgelik ‘yaşam enerjisi’

Yaşam enerjisini keşfeden Çinliler, bu enerjiyi pratik hayatlarında kullanmak için çok çeşitli yöntemler geliştirmişler. Zihin, duygu ve beden gelişimini sağlamak amacıyla geliştirdikleri yöntemlerin arasında en fazla bilinenler, uzakdoğu sporları ve hepimizin bildiği Akupunktur.

Akupunktur, M.Ö.3000’li yıllarda yaşamış olan Efsane İmparator’dan günümüze ulaşmış bilgelik dolu bir tedavi sistemi. Çinliler ‘Cen Ciu’ diyorlar. Akupunktur adı Batılılar tarafından konmuş. Latince ‘iğne anlamındaki ‘acus’ ile ‘batırmak’ anlamındaki ‘punctura’ sözcüklerinden türetilmiş.

AKUPUNKTUR

Çin Tıp anlayışına göre, tüm evrene yayılmış Çİ adlı bir enerji denizinin içinde yaşıyoruz. Çİ (Yaşam enerjisi), tüm canlılığın ölçüsü. Bir insanın Çİ enerjisi üç yoldan sağlanıyor: Birincisi, doğum sırasında herkes belirli bir Çİ enerjisi potansiyeli ile doğuyor. İkincisi, soluduğumuz hava ile Çİ enerjisini içimize çekiyoruz.

Üçüncüsü, yediğimiz ve içtiğimiz besinlerle Çİ enerjisi alıyoruz. Bütün bunların dengeli ve kaliteli olması sağlık durumumuzu yükseltiyor.Çİ enerjisi tüm vücudumuzu saran bir iletim sistemiyle tam otuz iki hat üzerinde dolaşıyor ve Çİ’nin bu dolaşımı kesintisiz sürüyor. Çin tıbbına göre, bu dolaşımdaki bir tıkanıklık ya da aşırılık, o enerji hattıyla bağlantılı organlarımızda hastalık durumu yaratıyor. Bu hatlar üzerinde adeta bir ‘vana’ya benzetebileceğimiz akupunktur noktaları bulunuyor. Bu hatları ve üzerindeki akupunktur noktalarını iyi bilen bir akupunktur uzmanı, belirleyeceği noktaları iğneleyerek enerji dolaşımını yeniden düzenliyor. Bunun sonucunda hastalık belirtileri azalıyor ya da ortadan kalkıyor.

Burcunuz nedir?

24 Mart Çarşamba günü köşemizde Sercan Işık ile ilgili iki farklı yorum vardı. Bunlardan ikincisi hatalı. Işık ilk yorumu dikkate almalı.

GÖNÜL GÜNGÖR 21 Haziran 1973 saat:08:30, Doğum yerinizi bildirmemişsiniz fakat Türkiye’nin en batısında doğmuş olsanız bile bu saatlerde Güneş henüz İkizler burcunda duruyor. Yani siz bir İkizler’siniz.

AKREP TARİHİ 22 Kasım Akrep burcu mu? Evet Akrep burcu. Fakat akşam saatlerinde doğduysanız, Güneş yay burcuna geçmiş olabilir. Bu durumda Yay olursunuz.

NİHAN GÖRÜR 23 Eylül 1993 sa:10:55’de doğmuş olan oğlumun burcu nedir? Terazi. Sabahın erken saatlerinde doğmuş olsaydı, Başak burcu olacaktı.

GÜLDEM 23 Ağustos 1977 sa:09 burcum ve yükselen burcum nedir? Doğum yerinizi bildirmemişsiniz. Verdiğiniz saate göre Ankara ve batısında doğduysanız burcunuz Başak, doğuda (Van, Kars, Erzurum vs.) doğduysanız burcunuz Aslan. Doğum yerinizi bildirmediğiniz için Yükseleniniz hesaplanamaz.
Yazının Devamını Oku

Şiddetli tepkilerden sakının

26 Mart 2004
Gerilimli bir gecenin sabahı duygularınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Bilincin derinliklerini tetikleyen olaylar duygularınızı zorlayabilir ve sürprizler önemli değişikliklerin meydana gelmesine neden olabilir. Bugün sert ve öfkeli davranmaktan, olayları büyütmekten ve şiddetli tepkiler göstermekten kaçınmalısınız. Gizli saklı bazı olayların açığa çıkması ve sansasyon yaratması mümkün. Ayrıca hava koşullarından kaynaklanabilecek sorunlar şaşırtıcı olabilir. Hava yolları, hava ve deniz araçları, her türlü ulaşım ve iletişim araçlarıyla ilgili karışıklıklar ve kazalar meydana gelebilir.

İsteklerinizi gerçekleştirme yöntemi

‘Keşke daha iyi bir şey isteseydim, bak olacakmış’ dediğiniz anları hatırlıyor musunuz? Genellikle pek önemsemediğiniz, o dakika canınızın çektiği ama biraz sonra unuttuğunuz şeylerle karşılaştığınız zaman hemen hatırlayıp ‘keşke’ dediğiniz o ana geri dönün ve zihninizde canlandırmaya çalışın. Çünkü şimdi size anlatacağım yöntem, canınızın çektiği o andaki isteğinizin kuvveti! Ve ardından aklınızın pek önemsemeyip hemen sonra unutuvermeniz, bu yöntemin sırrı!

İsteklerinizle karşılaşmak istiyorsanız, aklınızla belirlediğiniz şeyi istemeye başladığınız zaman aklınızı durdurup ‘canınızın çekme hali’ içinde sadece duygularınızı harekete geçirmeniz gerekiyor. İçinizden yükselen kuvvetli istek duygusunu kısa veya uzunca bir süre yaşayın. Fakat bu uzunluk günlerce sürmesin. Sadece birkaç dakika. Zaten daha fazla yapamazsınız. Aklınız devreye girer ve bir süre sonra hülyalara dalıp gidersiniz.

İstek duygusunu uyandırdıktan sonra bir daha isteğinizle ilgili bir şey düşünmemelisiniz. Hatta tamamen unutmak en iyisidir. Şimdi de pek çok istediğiniz bir türlü elde edemediğiniz bir şeyden tamamen vazgeçtikten sonra nasıl karşınıza çıktığını hatırlayın. İşte, böyle bir hali kendinizde uyandırdığınız zaman, isteğinizle karşılaşacaksınız. Tabii bunu yapabilmek zor. Kendi üzerinizde çalışma yapmanız gerekiyor. Bu çalışma yöntemlerini zaman içinde anlatacağım. Kendinize en uygun olanı seçip uygulayabilirsiniz.

Benzersiz bir ilk roman

‘Ben...’ diye başladım. Üç yudum kahveden sonra devam edebildim. ‘Dün geceden sonra farklı düşünmeni, bir şeyler umut etmeni istemediğimi söylemek istiyorum.’

‘Hangi konuda?’

Ne bu şimdi? Benimle dalga mı geçiyor? ‘Bak, dün gece seninle beraber olduk ama, bunun geçici, anlık bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Anladın mı?’

‘Hayır. Çünkü dün gece sen benimle beraber değildin. Evet, biz seviştik, ama beraber değildik. Senin hakkında düşünebileceğim bir şey olmadı. Birlikte uyuyup düş bile görmedik. Anladın mı?’ Vay canına! Hani şöyle horoz gibi diklenip söyleseydi bunları, ucuz gurur numaraları derdim. Karşımdaki sıradan bir terzi ya da dağlı değil de altın çağın filozofuydu sanki. Ben de öğrencisi...

İletişim Yayınlarının ‘benzersiz bir ilk roman’ olarak tanımladığı bu kitap, türünün ilk örneği. Kitabın adı: Gezgin. Yazarı, Sevgi Saygı. İletişim Yayınları’ndan çıkan Sevgi Saygı’nın bu kitabı beni çok etkiledi. Okumaya başladığınız zaman ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Fakat sayfalar ilerledikçe elinizden bırakamıyorsunuz. Tam, ne olduğunu çözdüm dediğinizde olaylar şaşırtıcı biçimde gelişiyor. Bilincinizin derinliklerine doğru iniyor ve ancak kitabın sonunda ne olduğunu anlıyorsunuz. Tabii en baştan tekrar okuyorsunuz.
Yazının Devamını Oku

Arzular kamçılanacak

25 Mart 2004
Bugün Güneş-Mars arasındaki uyumlu etkileşim özellikle Ateş ve Hava burçlarının yeni atılımlar yapmalarını kolaylaştıracak ve arzularını kamçılayacak. Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova burçlarının ilk derecelerinde doğmuş olanlar, maceralara atılmak, daha özgür ve içlerinden geldiği gibi davranmak için güçlü arzular duyacaklar. Toprak ve Su burçları ise, derin duygular içine girecekler. Özellikle Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık Burçlarının üçüncü on günlük devresinde doğanlar, aşk, duygular, ilişkiler ve finans konularına odaklanabilir, yoğun istekler içine girebilirler.

Zorluklar gücünüzü keşfetmenizi sağlar

İstemek için önce biliyor olmanız gerekiyor. Bilmediğiniz bir şeyi istemeniz mümkün değil. Bilmek ise, deneyimler sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçlarımızın yarattığı bir öğrenme sürecidir.

Bilgiler, yeni bilgileri peşinden sürüklerken, insan da ihtiyaçlarının ötesine geçip kendi sınırlarını zorlamaya başlar. Böylece gelişen insan, aşama yaparak büyür.

İnsanın kendisini zorlaması için önce istemesi gerek. Hem de bu istek çok kuvvetli olmalı. Genellikle en güçlü isteklerimizin açığa çıktığı anlar, hayati ihtiyaçlar içine girdiğimiz zamanlardır. Sağlığımızı, hayatımızı kısaca varlığımızı tehdit eden bir durumla karşı karşıya geldiğimiz zaman duygularımız harekete geçer ve ne yapacağımızı düşünmeye başlarız.

İşte, son derece şanssızlık gibi görünen, hayatımızı zorlaştıran böyle bir durum, aslında kişinin yeteneklerini keşfetmesini, zekasını geliştirmesini ve gücünün farkına varmasını sağlayan müthiş bir şanstır.

Şanssızlık gibi görünen durumları şans olarak kullanan kişiler, adı literatüre geçmiş, ölümsüz işler yapmış olan kişilerdir. Dünyaca tanınmış şahsiyetlerin ister bilim, ister sanat alanında tanınmış olsun, hayatlarını incelediğiniz zaman büyük acılarla yoğrulduklarını, şanssızlık sayılabilecek yokluklar yaşadıklarını, çeşitli iftiralara ve düşmanlıklara maruz kaldıklarını görürsünüz. İlginç olan hepsinin ortak özelliği isteklerini gerçekleştirmeyi başarmış olmalarıdır. (Yarın isteğinizi gerçekleştirme yöntemlerini anlatacağım)

Merak ettikleriniz

Aykut 2003 Ben Aslan burcundanım. Yazdığınız şeyler bir bakıma doğru çıkıyor. Bu yazıları neye dayanarak yazıyorsunuz?

Günlük burç yorumlarını tabii ki kafamdan uydurmuyorum. Burçları, Güneş’in aldığı etkilere göre yorumluyorum. ‘Burcum Koç’ dediğiniz zaman, Güneş Koç burcundayken doğmuş olduğunuz anlaşılıyor. Ve başta Ay olmak üzere diğer gezegenlerin Koç’a yaptıkları etkiler, sizin şuur düzeyinde farkına varabileceğiniz olaylara işaret ediyor. Astrolojide burçlar 30 derecelik dilimlere ayrılmıştır. Siz burcun herhangi bir diliminde doğmuş olabilirsiniz ve sizin Güneş’iniz o gün etki almıyor olabilir. Mesela Koç’un ilk derecelerinde doğanlar o gün etkilenirken, sonlarına doğru doğanlar aynı etkiyi ertesi gün hissederler.

Bu nedenle ben olayların ne olacağı değil, sizin nasıl etkileneceğinizi belirtmeyi tercih ediyorum.
Yazının Devamını Oku

Paranıza ve eşyanıza sahip olun

24 Mart 2004
Bugün sabah saatlerini verimli geçirmek için gayret gösterin. Çok hoş fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Düşündüğünüz yatırımları ve anlaşmaları yapabilirsiniz. Öğle saatlerindeyse endişe duymanıza neden olacak bir duygusallık içine girmeniz mümkün. Özellikle öğleyin duygularınızı denetim altına alın. Paranıza ve eşyanıza sahip olun, birilerinin sizi kandırmasına izin vermeyin. Çok fazla da kasmamalısınız. Çünkü aynı zamanda ilham ve yaratıcı duygularınız tetiklenecek. Hayal gücünüzü yaratıcılığa yönelik çalıştırın. Böylece kayıplara da uğramazsınız. Çünkü insanlar, olumsuz duygu ve düşünceleriyle olumsuzlukları davet ediyorlar. Halbuki bu enerjiyi yaratıcı biçimde kullanabilirsiniz.

‘Koç Erkekleri’ ve aşkları

Ateş’in çocukları Koç Erkekleri, heyecanlı, maceraperest ve bitmeyecekmiş gibi görünen enerjileriyle her türlü işe fazla düşünmeden atılan insanlardır. Çalışmalara komuta etmek ister ve işin dışında olmaktan hoşlanmazlar.

Aşk hayatında da uzaktan uzağa aşk yaşayamaz. Mutlaka sevdiğiyle birlikte olmak, her anı birlikte yaşamak isteyecektir. Aşık olduğu kadını bulutların üzerine çıkartır. Hediyelere boğar ve karşılığında bütün zamanını ve ilgisini ister. Ve tabii bakımlı, kendisi için özel hazırlanmış bir kadın görmek isteyecektir.

Kesinlikle eleştiriye tahammülü yoktur. Zaten pek anlamayacaktır. Çünkü o sırada kendisini bütünüyle aşık olduğu kadına adamıştır. Beklediği ilgiye karşılık bulamazsa duyguları hızla soğur ve bir başkasına aşık olmakta gecikmez. Son derece kıskanç olabilir. Diğer bütün erkeklerin onun kadınında gözü olduğunu düşünebilir ve yanındaki kadının kendisinden başka birileriyle ilgilenmesine dayanamaz. Özellikle 31 Mart-9 Nisan günleri arasında doğanların sahiplenme duyguları daha kuvvetlidir.

21-30 Mart günleri arasında doğmuş olanlar, çocuksu bir heyecanla tüm dikkatini sevdiği kadına verdiği için, partnerinin kendisinden başka birini görmediğinden emindir. Zaten diğer erkekler, kendisinin mutlu ettiği kadar mutlu edemezler. Bu duygusu ona rahatlık verir ve aşık olduğu kadını da rahat bırakır. Tabii kıskançlığını harekete geçirmediğiniz sürece!

10-20 Nisan döneminde doğanlar ise Koç’u tanımlayan tüm özellikleri gösterirken, aynı zamanda aşık oldukları kadının seyahatlerinde kendisine eşlik etmesini, arkadaşlık yapmasını bekler. Koç Erkeklerinin enerjisi bütün kadınlara yetecek kadar çoktur ve kendisi de bunun farkındadır. Aşkının ilk heyecanı geçtikten sonra pek çok aşk yaşamak isteyebilir.

Burcumuz nedir?

Geçiş anında doğmuş ve hangi burçtan olduğunu bilmediğini söyleyenlerin çoğunlukta olduğunu görünce hepsini biraraya getirdim.

SERCAN IŞIK 23 Temmuz 1984, doğum saatinizi belirtmemişsiniz. Sabah saatleri doğduysanız burcunuz Yengeç, akşama doğru doğduysanız Aslan oluyorsunuz.

MARTI 22 Ekim 1976 saat 04 İst. Burcunuz Terazi. Yükselen burcunuz Başak ve Ay da Terazi burcundayken doğmuşsunuz. İnsan, doğum anındaki bütün etkilerin bir karışımı. Sadece içine doğduğu burcun özelliklerini göstermez.

YASEMİN ÇÖZEL 21 Mayıs 1973 Uşak. Sabah 04 ile 05 sıralarında doğmuş olduğunuz için burcunuz Boğa. Öğleden sonra doğsaydınız Güneş İkizler burcuna geçmiş olacaktı.

SERCAN IŞIK 23 Temmuz 1984. Doğum saatinizi bildirmemişsiniz ama Güneş zaten bir önceki gün gece yarısından önce Aslan burcuna geçmiş. Yani siz bir Aslan’sınız.
Yazının Devamını Oku

Ciddi kazançlar sağlanabilir

23 Mart 2004
Bugün Ay, Koç burcundan çıkıp Boğa burcuna giriyor. Her türlü alım, satım, gayrimenkul, toprak ve yatırıma yönelik işlerle ilgili çalışmalar yapılabilir. Ancak son derece tedbirli olunacak ve Koç burcundaki Merkür’e rağmen sabırlı ve temkinli davranılacak. Özellikle öğle saatlerinden itibaren günün ikinci yarısı finans konularına yoğunlaşacaksınız. Sürpriz fırsatlar, yaratıcı çalışmalar ve ilginç gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Ancak özellikle akşama doğru duygularınızı disipline edecek ve son derece serinkanlı davranmayı başaracaksınız. Tabii bu durum aynı zamanda ciddi kazançlar sağlayabileceğiniz gelişmelere de neden olacak.

‘Koç Kadınları’ ve aşkları

Burçlar kuşağının yaramaz çocukları olan Koç Kadınları, kaç yaşında olursa olsun son derece dinamik, atak, coşkulu ve tutkuludur.

Aşık olduğu zaman gözü bir şey görmez. Aşkının peşinden her yere gidebilir. Sırf aşık olduğu adamı görmek için kilometrelerce yol katedebilir ve hiç uyumadan geri dönüp işinin başına geçebilir.

Doğum anında başka bir etki yoksa hiçbir şey onu korkutmaz. Daha doğrusu korkularıyla başa çıkacak kadar cesurdur. Hatta Zodyak’ın en cesur kadınlarının daha çok Koç Burcundan çıktığını söyleyebilirim. Aşk için dünyanın bir başka noktasına yerleşebilir. Yeter ki, sevdiğiyle birlikte olsun.

Koç kadınları için din, dil, ırk, kültür ayrılıklarının önemi yoktur. Sevgisini öylesine içten ve öylesine yoğun olarak yansıtır ki, adeta aşkıyla sarıp sarmalar. Kıskançlık duygularını kabartmadığınız sürece kıskançlık sahneleriyle sizi bunaltmayacak, hatta özgür bırakacaktır. Tabii kendisi de aynı özgürlüğü isteyecektir. Baskı kurulmasına tahammülü yoktur. O aşkı devam ettiği sürece sizi bulutların üzerine çıkaracaktır. Fakat onu bunaltırsanız veya çok fazla ihmal ederseniz, aşkı da başladığı hızla söner ve artık başkalarıyla ilgilenmeye başlar.

21-30 Mart günleri arasında doğan Koç Kadınları tam bir Koç özelliği gösterir ve yukarıda yaptığım tanımın bütün özelliklerini taşırlar. Fakat 31 Mart - 9 Nisan günleri arasında doğan kadınlar ihmal edilmeye hiç gelemezler. Ayrıca bu dönemde doğan bir kadın sadakate daha fazla önem verir ve çok kolay aşık olmaz. Aşık olduktan sonra da kolay vazgeçmez. 10-19 Nisan günleri arasında doğanlar ise daha özgür ve maceracı olduğu gibi aşık olduğu kişinin aynı zamanda arkadaşı olmasını ister.(Yarın Koç Erkekleri ve aşkları)

Farklı bir gevşeme yöntemi

Düşünmekten yorulduysanız, beyniniz zonkluyor ve kendinizi çok gergin hissediyorsanız şimdi anlatacağım pratik yöntemi uygulayın. Birkaç dakikanızı alacak bu yöntem, büyük bir hızla gevşemenizi sağlayacaktır. Önce kendinize sakin bir köşe bulun. Oturduğunuz yerde veya ayakta durabilirsiniz. Yeter ki hareket etmeyin. Şimdi iki elinizi birbirine hızla sürtün. Sürtünmeden avuçlarınız hafif ısınacak. Sonra gözlerinizi kapatın ve ellerinizle yüzünüzün tamamını kaplayacak şekilde, gözleriniz dahil, örtün. Beşe kadar sayın. Gerginliğinize göre 10 da olabilir. Şimdi durun ve ellerinizi yüzünüzü yıkarken yaptığınız gibi yumuşak bir şekilde aşağı doğru sıvazlayın. Yavaş yavaş gözlerinizi açın. Sonra ellerinizi tekrar birbirine sürtün ve gözlerinizi kapatıp tekrar yüzünüzü örtün. Bu işlemi üç kere tekrarlayın. Şimdi daha iyisiniz. İşlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Bu yöntemi gün içinde aklınıza gelen her an uygulayabilirsiniz. Üstelik bu uygulama yüz kaslarınızın gevşemesine ve daha genç görünmenize yardımcı olacaktır.
Yazının Devamını Oku