Şiddetli tepkilerden sakının

Gerilimli bir gecenin sabahı duygularınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

Bilincin derinliklerini tetikleyen olaylar duygularınızı zorlayabilir ve sürprizler önemli değişikliklerin meydana gelmesine neden olabilir. Bugün sert ve öfkeli davranmaktan, olayları büyütmekten ve şiddetli tepkiler göstermekten kaçınmalısınız. Gizli saklı bazı olayların açığa çıkması ve sansasyon yaratması mümkün. Ayrıca hava koşullarından kaynaklanabilecek sorunlar şaşırtıcı olabilir. Hava yolları, hava ve deniz araçları, her türlü ulaşım ve iletişim araçlarıyla ilgili karışıklıklar ve kazalar meydana gelebilir.

İsteklerinizi gerçekleştirme yöntemi

‘Keşke daha iyi bir şey isteseydim, bak olacakmış’ dediğiniz anları hatırlıyor musunuz? Genellikle pek önemsemediğiniz, o dakika canınızın çektiği ama biraz sonra unuttuğunuz şeylerle karşılaştığınız zaman hemen hatırlayıp ‘keşke’ dediğiniz o ana geri dönün ve zihninizde canlandırmaya çalışın. Çünkü şimdi size anlatacağım yöntem, canınızın çektiği o andaki isteğinizin kuvveti! Ve ardından aklınızın pek önemsemeyip hemen sonra unutuvermeniz, bu yöntemin sırrı!

İsteklerinizle karşılaşmak istiyorsanız, aklınızla belirlediğiniz şeyi istemeye başladığınız zaman aklınızı durdurup ‘canınızın çekme hali’ içinde sadece duygularınızı harekete geçirmeniz gerekiyor. İçinizden yükselen kuvvetli istek duygusunu kısa veya uzunca bir süre yaşayın. Fakat bu uzunluk günlerce sürmesin. Sadece birkaç dakika. Zaten daha fazla yapamazsınız. Aklınız devreye girer ve bir süre sonra hülyalara dalıp gidersiniz.

İstek duygusunu uyandırdıktan sonra bir daha isteğinizle ilgili bir şey düşünmemelisiniz. Hatta tamamen unutmak en iyisidir. Şimdi de pek çok istediğiniz bir türlü elde edemediğiniz bir şeyden tamamen vazgeçtikten sonra nasıl karşınıza çıktığını hatırlayın. İşte, böyle bir hali kendinizde uyandırdığınız zaman, isteğinizle karşılaşacaksınız. Tabii bunu yapabilmek zor. Kendi üzerinizde çalışma yapmanız gerekiyor. Bu çalışma yöntemlerini zaman içinde anlatacağım. Kendinize en uygun olanı seçip uygulayabilirsiniz.

Benzersiz bir ilk roman

‘Ben...’ diye başladım. Üç yudum kahveden sonra devam edebildim. ‘Dün geceden sonra farklı düşünmeni, bir şeyler umut etmeni istemediğimi söylemek istiyorum.’

‘Hangi konuda?’

Ne bu şimdi? Benimle dalga mı geçiyor? ‘Bak, dün gece seninle beraber olduk ama, bunun geçici, anlık bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Anladın mı?’

‘Hayır. Çünkü dün gece sen benimle beraber değildin. Evet, biz seviştik, ama beraber değildik. Senin hakkında düşünebileceğim bir şey olmadı. Birlikte uyuyup düş bile görmedik. Anladın mı?’ Vay canına! Hani şöyle horoz gibi diklenip söyleseydi bunları, ucuz gurur numaraları derdim. Karşımdaki sıradan bir terzi ya da dağlı değil de altın çağın filozofuydu sanki. Ben de öğrencisi...

İletişim Yayınlarının ‘benzersiz bir ilk roman’ olarak tanımladığı bu kitap, türünün ilk örneği. Kitabın adı: Gezgin. Yazarı, Sevgi Saygı. İletişim Yayınları’ndan çıkan Sevgi Saygı’nın bu kitabı beni çok etkiledi. Okumaya başladığınız zaman ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Fakat sayfalar ilerledikçe elinizden bırakamıyorsunuz. Tam, ne olduğunu çözdüm dediğinizde olaylar şaşırtıcı biçimde gelişiyor. Bilincinizin derinliklerine doğru iniyor ve ancak kitabın sonunda ne olduğunu anlıyorsunuz. Tabii en baştan tekrar okuyorsunuz.
Yazarın Tüm Yazıları