Şenay Düdek

Böylesi görülmedi, dört diplomalı yönetici çalıştığı hastanede eğitim seferberliği başlattı

26 Mayıs 2010
Alsancak Nevval- Salih İşgören Hastane’sine arkadaşım, başhekim yardımcısı Operatör. Dr. Nazan Pedükcoşkun’u ziyarete gittim.

Başhekim Aslan Savaşan ile sohbet ettik. İlk kitabımın geliriyle annem ve babam adına buraya üç yataklı bir oda yaptırmıştım. Hani boya, bakım ihtiyaçları var mı? diye konuşmak istedim. Nazan’ın odası sanki türbe. Gelen, giden. Teşekkür eden... Elini öpmek isteyen kocaman adam ve kadınları görünce merak ettim. Nazan oralı olmadı. Tam üç gün araştırdım. Nazan tam dört diploma sahibi. Kusura bakmayın ama bırakın bir diplomayı, Doğu’da kız çocukları 12-13 yaşında evlendiriliyor. Ya da tarlada ırgat gibi çalıştırılıyor. O nedenle Nazan’ın bu başarısını ve hastane de hemen tüm çalışanlarla ilgili, onları okutmak için verdiği mücadeleyi herkes öğrensin istedim.
Çalışan, diploma peşinde
Sonunda Nazan’ı ikna ettim. Örnek olması açısından. Bana o gün NTV’deki bir haberi söyledi. California’da bir kadın 94 yaşında üniversiteyi bitirmiş. Yine İngiltere’de emekli öğretmen 100 yaşında Harriet Richardson Ames, lisans diplomasını aldıktan bir gün sonra ölmüş. Nazan şakayla karışık, “Şimdilik dört diplomam var. Demek ki 100’e kadar gider bu iş” dedi gülerek.
1981’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2006’da 9 Eylül Hukuk Fakültesi, 2007’de Anadolu Üniversitesi 4 yıllık İşletme’yi bitirmiş. Şimdi de  Sağlık Kurumları İşletmeyi bitiriyor. Ama onun için önemli olan kendi diplomaları değil. Hastanede yüzlerce çalışanı da kimi ortaokul, kimi lise, kimileri üniversite büyük bir kısmı da ikinci üniversitelerini bitirme peşinde. Hepsiyle tek tek ilgileniyor Nazan. Uluslarası İlişkiler okuyanlar. Türk Dili Edebiyatı’na başlayanlar. Açıktan lise bitirme sınavlarına girenler. Adalet, hukuk, yüksek hemşirelik için yemek tatillerinde bahçedeki kanepelerde ders çalışanları görünce vallahi kıskandım. Tüylerim diken diken oldu.
Milyarları eliyle itti
Günümüzde hayli geçerli bir meslek plastik cerrah olan ve ihtisasını yapan Nazan vakti zamanında kimseye muhtaç olmayacak kadar para kazanmış. Bu gün milyarlar kazanacakken, kendini okumaya verdiği gibi, çevresini de motive ediyor. Çok sevdiğim Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Nazan’ı da yanına alıp bence tüm Türkiye’yi dolaşmalı. Kendini geliştirmeyi, yeni bilgiler öğrenmeyi ilke edinen Nazan bakın bu konuda ne diyor; “Hastaneler şimdi mütevelli heyetlere verilecek. Malpraktis Yasası çıktı. İşletme, hukuk, hastane yönetimini bilen insanlara teslim edilecek hastaneler. Benim iş korkum yok. Ama istiyorum ki çalışanlarım beni görsün ve örnek alsın. Artık tıp ve hukuk bir arada düşünülmeli. Sağlıktan önce bir toplumda eğitim gelmeli. Sadece çalışanlarımla değil, onların çocukları ile ilgileniyorum. Mesai bitiminde bir araya gelip ders çalışıyoruz. Benim için büyük mutluluk. Toplumda bir yerleri olsun. Evde okuduğum gazeteleri, kitapları hastaneye getirip dağıtıyorum. Önemli haberleri kesip bir pano yaptım. Herkese okutup, sonra da bilgilerini yokluyorum.”
Eğitimsiz sağlık olmaz

Yazının Devamını Oku

İzmir’de eğlencenin nabzı Karşıyaka Rain’de atıyor

22 Mayıs 2010
Hafta başı Antalya Belek ve Side ile Bodrum Gümbet’de yer alan Sezar Otelleri’nin sahibi iş adamı Ergun Berksoy Bodrum’a geçerken uğradı.

Hayatımda çok sevdiğim ve saygı duyduğum birkaç insandan biridir Ergun Ağabey. İzmir’in gurur duyduğu modacılarından Ertan Kayıtken’in de çok yakın dostudur. Hatta ona ‘Baba’ der. Sonunda ikimiz bastırdık ve bir gece de olsa İzmir’de kalmaya ikna ettik. Önce Kordon’da yeni açılan Sir Winston House’da biraz lafladık. Yemeği Konak Pier içinde olan % 100 adlı restoranda yedik. Burasını bana yazılarımda fotoğraf konusunda büyük yardımları dokunan sevgili Volkan Baş kazandırdı. Ergun Ağabey dünyanın her yerini görmüş, damak zevki, şarap kültürü çok iyi olan biri. % 100’e bayıldı. Yemekler, servis, kısacası her şey on numaraydı. Bize “E gece İstanbul’da erken bitmiyor. İzmir nasıl?” deyince soluğu Karşıyaka Turan Bölgesi’ndeki Rain’de aldık.
İzmir’in Raina ve Sortie’si
Ben 2005’de açılışına gelmiştim. Daha sonra pek kısmet olmadı. O zamanlar İstanbul’un bir numaralı kebap yeri Köşebaşı, İzmir’in bir numaralı balık restoranlarında Sipari vardı. Ergun Ağabey’i gezdirdik. 100 yıllık tarihi Turan Köşkü’nün nasıl İstanbul’un Reina ve Sortie’si haline gelişini patronlar Ali Zorer ve Faruk Yücel anlattı. Ali içerde Kibe Ocakbaşı, Yengeç Balık Restoranı olduğunu söyledi. Daha çok bar, gece kulübü ve parti ağırlıklı. Muhteşem bir manzara var. Yengeç Balık Restoran’ın sahibesi Fatoş Bilgin üç çeşit mönüleri olduğunu ve kişi başı 60-85 TL yemek yendiğini söyledi. Her çeşit deniz mahsulleri var.

Starlar konser verecek

Geçmiş yıllarda Serdar Ortaç, Demet Akalın, Gülşen, Ferhat Göçer, Burhan Öcal, Bedük konser vermişler. Salih Saka çalmış. Bu yıl da ünlü isimlerin konserleri olacakmış. Ama daha çok yurt dışından gurup ve DJ’ler çalacakmış. Toplam 2500 kişi alıyor. Her türlü organizasyona hafta arası açıklar. İzmir’in başarılı iş adamlarından Cem Bakioğlu ve eşi, Selim Özgörkey, Levent Soylu, Tanju Çolak, Ozan Doğulu, Murat Dalkılıç, Celalettin Üzümcü müdavimlerinden.

Melis Akman’ın Top 10’u

İzmir’in elitlerinden ve şık, güzel kadınlarından Melis Akman. Yakın arkadaşları Melis’in bir iç mimar, dekoratör kadar ev dekorundan çok iyi anladığını söylüyorlar. Pek çok yardım derneklerinde de çalışan genç iş kadını, İzmir’in en popüler doktorlarından Hakan Akman’ın eşi.


Yazının Devamını Oku

My Pavyon by Cenk Eren’in önlenemeyen yükselişi

19 Mayıs 2010
Yazımın başlığını öncelikle niye böyle attım.

Cenk kardeşim gibi. ‘Dobra Dobra’da bir yıl birlikte çalıştık. Reytingler tavan yaptı. Yani Cenk yakınım o yüzden de koruduğum, kolladığım için değil. Cenk İstanbul’da olmayan bir konsept yarattı. Çok tuttu. Elitler, starlar, sahne ve sinema dünyasının pek çok ismi, dizi oyuncuları My Pavyon by Cenk Eren için günlerce öncesinden rezervasyon yaptırmak zorunda kaldılar. İzmirli elitler içinde bile, onu izlemek için İstanbul’a gidenler oldu. Bu ilgi ve beğeni bazı işletmecileri rahatsız etti. Hemen ayak oyunlarına başladılar. Ama olmadı. Cenk’in önünü kesemediler.

Çeşme gün bekliyor

Çeşme’de yer açması konusunda pek çok işletmeci araya girmemi istedi. Ben işletme ortağı Ali Sayar’ın telefonunu verdim. Çekildim. Karışmam da. İşim yazı yazmak ve televizyonculuk. Ama bu arada My Pavyon, 25 Haziran Cuma Bodrumda açılacak. Bodrum Bardakçı koyunda eski Club M otelin olduğu yerde. Bilenler bilir. Bu koy rahmetli Zeki Müren’ in yaşadığı sürece tüm zamanını geçirdiği koy olduğundan, onun adı ile de anılır. Club M bu yıl İstanbullu işletmeciler içinde adam gibi adam olanlardan Nişantaşı Biber Bar’ın patronu Emre Ergani tarafından Virgin Otel adıyla tamamen yenilenmiş olarak açılıyor. Plajı da Bianca Beach olarak işletilecek. Gece Kulübü de MY Pavyon olarak Perşembe, Cuma ve cumartesi günleri hizmet verecek. Ayrıca Perşembe geceleri büyük bir Olasılıkla Ferdi Özbeğen sahne alacak. Şuanda görüşmeler devam ediyor. Cuma ve Cumartesi geceleri Cenk program yapacak. Dekor İstanbul My Pavyon’un birebir aynısı. Cenk’ten önce Afet o yanık, muhteşem sesi ile izleyenleri yine büyüleyecek. Cenk’in işletme ortakları İstanbul’da olduğu gibi Ali Sayar ve Sabih Totah.

Ali Sayar’ın minik sarayı

Geçen yıl ilk kez hizmete giren ve Ali Sayar’ın işletme ortağı olduğu ‘5 Oda Otel’ ise bu yıl açılmadan neredeyse sezon sonuna kadar dolu. 11 Haziran’da açılacak olan butik otelin beş odası da deniz manzaralı. İkoncanların ve elitlerin göz bebeği Bodrum Türkbükü’ nde. Otelin restoranında lezzet yıkılıyor. Dünya mutfağı. Aşçı Patrisya gözde. Geçen yıldan biliyorum. Metin-Hülya Aşık, Ayşe-Sinan Engin, Meral-Hasan Kosif, Canan Yaka-Ergin Tanca, Leyla-Orhan Kırça, Duriye-Nejat Arseven ve Özben Önal’ın daimi masaları vardı.

Sayın Baykal git artık

Yazının Devamını Oku

Alsancak’ta esnafın son umudu her sokakta kahve ve tarot falı

16 Mayıs 2010
Sabahları erken kalkıp sokak aralarında turluyorum. Daha doğrusu İzmir’i, oturduğum semti tanımaya çalışıyorum.

Kıbrıs Şehitler Caddesi son günlerde hayli hareketli. Özellikle yeni açılan cafe, restoran ve barlarla. Ama ara sokaklarda ne yazık ki aynı hareket, canlılık yok.
Cumbalı sokak
Çarşamba gecesi eski bir arkadaşım, Elmas’ın, kızı Pelin ile işlettiği Meyhane Alsancak’a uğradım. Elmas çiftliğinde dinleniyormuş. İzmir’in en eski fasıl meyhanelerinden biri burası. Cumbalı Sokak’ta. Yine Fondue diye güzel bir restoran var. Sokağın genelinde eski hareket yok ama. Nitekim burada iş yerleri olanlar Cumbalı Sokak yani 1448 Sokak için daha çok ‘Fal Sokağı’ diyorlar. Nedenine gelince pek çok cafe, bar ve pub da özellikle gündüz saatleri ünlü, ünsüz falcılar, masa başı meraklıları bekliyorlar.
Kriz çok etkiledi
‘İzmir’im’ adlı cafe&barın sahibi Abidin, “Gündüz buraya gelenleri bir görsen. Çoğu tanıdık isimler. Yalnız onlar mı? Ne assolistler var. Ne yapalım ekonomik kriz bizi bu yola soktu” diyor. ‘Şık Cafe’ adlı bir başka mekanda ise “Kahve sizden fal bizden. Kahve tarot yorumlarında tam isabet” diye levha asmışlar. Bazı hanımlar özel toplantılarını artık bu sokaktaki yerlerde yapıyorlarmış. Tarot mönü bile var. Üstelik tost, dürüm, gözleme, içecekler bedava. Kahve ve tarot fiyatları ise 10 ila 20 TL arasında değişiyor. Kayıtlara Cumbalı Sokak olarak geçen 1448 Sokak kısacası şimdi ‘Fal Sokağı’ olarak anılıyor. Meraklıların dikkatine. Ha beni soruyorsanız yemin ederim hiç baktırmadım.

Karın yağları için mucize bir çözüm ABS KILLER

Spor benim için bir yaşam şekli. İzmir’e her geldiğimde Hilton Oteli’nin Spor Merkezi’ne giderim. Burayı işleten Tanju Dokur 25 yıllık arkadaşım. Programı o yapar. İzmir’e yerleşince de soluğu Tanju’nun yanında aldım. Haftanın beş günü cardio yapıyor ve kas geliştiriyorum. Üç gün ise süper bir plates öğretmeni Derya Acar ile bire bir çalışıyorum. Tanju Plates,Vücut Geliştirme, Step&Aerobic gibi spor dallarında profesyonel. Zaten spor merkezinde de son model aletler ve hepsi eğitimli gencecik öğretmenler var. Bir yanlış harekette hemen başınızda bitiyorlar. Ortağı da benim çok sevdiğim meslekte bir büyüğüm Öcal Ağabey’in (Uluç) oğlu Özhan. Bosu ilk İzmir Hilton Spor Merkezi’nde uygulanmıştı. Denge kaslarını çalıştıran sporlardan en yaygın ve popüler olanı Bosu, ilk olarak sporcu sakatlanmalarında, vücutlarını tekrar forma sokmak için fizik tedavi uzmanlarının kullandığı bir ekipman olarak anıldı. 

Yazının Devamını Oku

Seba Uğurtan’dan gurur verici açıklama dünya çapında 500 sanatçı İzmir’e geliyor

15 Mayıs 2010
Seba Uğurtan’ı Funda Alkan sayesinde tanıdım. Funda, Meltem Cumbul’un ablası.

Benim ise iş adamı, Mardin Spor Kulüp Başkanı Metin Alkan ile ta 30 yıl önce nişan yüzüklerini taktığım can dostlarımdan biri. Funda artık dünya çapında bir ressam. Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinde kişisel resim sergileri açtı ve açıyor. Seba da İzmir’in gurur duyduğu sanatçılardan biri. Kanal D’de reyting rekorları kıran ‘Kavak Yelleri’ dizisinin bazı bölümleri onun atölyesinde çekiliyor. Oyunculara boş zamanlarında ders veriyor. 1999 yılından beri ‘Seba Sanat Galerisi’ni İzmir’e kazandırdı. Yetmedi 2003’te atölyesinde yetişen sanatçılarla ki bunlar arasında Dr. Tayfur Yağcı gibi isimler de var. ‘Su Grubu’nu kurdu. Bu grupla yurt içi ve dışında çok sayıda sergi düzenledi.
Göğüs kanserini yendi
Seba Uğurtan çok genç yaşta göğüs kanserine yakalandı. Allahın izni ile yendi. İngiltere’de Lilly Onkoloji tarafından düzenlenen göğüs kanserini anlatan uluslar arası resim yarışmasında 2004’de Dünya ikinciliğini kazandı. Seba Uğurtan şimdi var gücü ile 4-11 Mayıs 2011 yılında İzmir’de düzenlenecek Bienal İzmir için, hiçbir çıkar gözetmeden çalışıyor. Ekibinde 10 Akademisyen ile büyük atağa geçen Uğurtan İzmir’e 500’e yakın dünyaca ünlü sanatçının geleceğini söyledi. Tam 15 yıldır düzenlenen Floransa Bienali’nde 2009’da Seba Uğurtan ilk Türk sanatçı ve küratör olarak bilimsel komitede yer aldı. İzmir’in dünyaya açılması, tanıtılması ve turizm açısından da büyük yarar sağlayacak Bienal İzmir’le ilgili Uğurtan’ın son sözleri ise şöyle; “T.C Kültür Bakanlığı desteği ile Devlet Resim Heykel Müzesi verildi. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi sağ olsunlar Uluslar arası İzmir Fuar alanında 9200 metre kare olan Antrepoları tahsis ettiler. Ege Üniversitesi’nin desteğiyle de Atatürk Kültür Merkezi’ni Bienal alanı olarak aldık. En az 2500 eser sergilenecek. Ama tüm bunlara rağmen Bienalin ses getirmesi için İzmir ve Ege’den, iş adamlarından, sivil toplum örgütlerinden destek bekliyorum.”

Oya Kaya Korsini’nin top 10’u

İzmir’in gerçek elitlerinden. Tanınmış iş kadını. Sosyal hayatın gözde isimlerinden, güzel ve yardımsever kadınlarından Oya Korsini bu cumartesi köşemizin konuğu...
 1. Neşeli her ortamda en eğlenenlerden biri oluveririm.
2.Michael Course ve Louıs Vuıtton ayakkabı ve çantada, Ralph Lauren, Maxmara giyimde tercih ettiğim markalar.Vitrinlere baktığım anda içimdeki alışveriş canavarı harekete geçer ve içeri girdiğim anda mutlaka alacak bir şey bulurum, Zara ve Mango en çok ziyaret ettiklerimin arasında....

Yazının Devamını Oku

Hüseyin Aslan’dan tokat gibi İzmir’le ilgili çok acı gerçekler

12 Mayıs 2010
Geçtiğimiz gece İzmir’in bana göre en büyük değerlerinden biri, yakın dostum, arkadaşım Hüseyin Aslan ile birlikteydim. Konak Pier içinde yer alan Adabeyli Balık Evi’nde yemek yedik.

Ama bu kez Adabeyli servis ve yemekte sınıfta kaldı. Tıklım tıklımdı. Servisin o nedenle aksadığını söylediler. Ahtapot ızgara, kalamar tava lastik gibiydi. Şoke oldum. Halbuki üç kez gittim ve her seferinde de müthiş memnun kaldım. Neyse geleyim asıl konuya. İzmir’in konut sorununu çözümleyen, 100 bin kişiyi sıcacık yuvalarına kavuşturan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile İzmir’den konuştuk, biraz da dertleştik.

İzmir’i, İzmirlileri seven bir halk kahramanı gibi. Şimdi de politikaya soyundu, biliyorsunuz. Sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, halkın daha çağdaş yaşam koşullarına kavuşabilmesi daha huzurlu ve mutlu olabilmesi için. Türkiye Değişim Hareketi’nin sınırlı sayıdaki kurmayları arasında. Bu kararı zor almış. Benim de yakından tanıdığım, arkadaşım Mustafa Sarıgül’ün ısrarları da ağır basmış

İzmirliler’in güven ve sevgisinden emin

Bana göre de iyi yaptı. Sayesinde Türkiye Değişim Hareketi’nin ismi biranda sadece İzmir değil, tüm Ege’de dalgalanmaya başladı. Doğruya doğru. Dile kolay 26 bin konut üretip, 100 bin kişiyi mülk sahibi yaparak halkın güvenini ve sevgisini kazanmak o kadar kolay değil.

Sadece 4-5 aydır bu TDH’nin İzmir ve Ege Bölgesi sorumluluğu görevini üstlenen Hüseyin Aslan’a aklıma takılan soruları da sordum. Bunlardan biri, “ Hedefinin ne olduğu” idi.
Ekim 2009’da bu görevi üstlenmiş. İzmir’in 30 ilçesinde, ilçe teşkilatlarını tamamladıklarını ve görevlilerin Pazar günleri dahil gece gündüz çalışarak hedeflerini anlattıklarını açıkladı. Kadın kollarına büyük ağırlık vermişler.
“Kadın kollarımız her gün üç dört evi ziyaret ediyor. Hepsi, bugüne kadar siyasi partilerin yapmadığı kadar çalışma yapıyor. Muhtarlarla, engellilerle, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yakın temas içindeler. Kadınlara verdiğimiz önem ortada. Mustafa Sarıgül Anneler Günü’nde buradaydı. Türkiye’yi şuanda içinde bulunduğu karmaşadan, siyasetin sorumsuzluğundan kurtarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu anda Türkiye’nin en büyük sorunu, siyasetin ülke gündemiyle meşgul olmaması. Siyasetteki demokratik yapının oluşmaması” dedi.

Halkla temas şart

Yazının Devamını Oku

Urla’nın şimdi tam zamanı ünlülerin de tercihi oldu

9 Mayıs 2010
Çok sevdiğim turizmci bir büyüğüm geldi. Antalya ve Bodrum’da otelleri var.

Urla’nın methini çok duymuş. Önce onunla bütün bir gün gezdik ve butik otel yapması için arsa aradık. Daha sonra 30 yıldır can dostlarımdan, Ağabey gibi gördüğüm ve bana göre İzmir’in en namuslu iş adamlarından Kemal Zorlu’ un Urla’daki evine gittim. Aslında Milliyet ve Posta Gazeteleri’nin İzmir temsilcisi Bülent Zarif, yine 25 yıllık arkadaşım Cem Pişkin hep Urla’ya yerleşen dostlarım. Bir ara Kemal’in evinin bitişiğindeki evi almaya karar vermiştim.
Şehir hayatını seviyorum
Ama bana fazla büyük geldi. Bir de ben şehrin merkezinde olmayı seviyorum. Neyse uzatmayayım. Urla’da yaşamak Kemal ve Cem’in dediğine göre insanın ömrünü uzatıyormuş. Yıldızlar dünyasından da ünlü isimler var Urla’da yaşayan. Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer çifti, Nalan Altınörs, Gönül Yazar, Hasan Deniz Kurdu, yazar Yılmaz Karakoyunlu. E bu kadar Urla’dan söz edilince ve de çok da dostlarım olunca bu Pazar hep birlikte şöyle bir Urla’ya uzanalım. İstedim. Şimdi tam zamanı.

DJ Ece Toprak Avrupa’ya açıldı

İzmirli 24 yaşındaki DJ Ece Toprak’a Türkiye artık dar geldi. Ece gördüğü yoğun talep üzerine Avrupa’ya açılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında müzik yapan DJ Ece Toprak adından sıkça söz ettiriyor. Televizyon izleyicileri Ece’yi en son Okan Bayülgen’in ‘Disko Kralı’ programında izlemişlerdi. Mango”, “Damat Tween”, “Bianchi”, “Sagaza Madrid” gibi gözde markaların defilelerinin ardından düzenlenen after partilerde de çaldığı müziklerle performansı dillere destan.
Çok çılgın
Ece, Efes Pilsen sponsorluğunda Türkiye turnesine çıkıyor. Çılgın DJ tipik bir “Aslan” burcu. İşine deli gibi aşık olan Ece Toprak’ın diğer kadın DJ’lerden ayıran en büyük özelliği ise “Yes Sound, No Body” felsefesi. Asla soyunmayan ve çıplak pozlar vermeyen DJ Ece Toprak, işiyle zirvedeki yerini hak ediyor. Genç DJ aynı zamanda Avrupa’da da tanınıyor. Hollanda Amesterdam’da Akbank’ın üst yöneticisi Hakan Ergin’in nikahında da müzik yapacak olan Ece ayrıca Frankfurt’ta dünyaca ünlü DJ’ler Milk & Sugar ile aynı sahneyi paylaşacak. Bulgaristan Sofya’da da bir alışveriş merkezinin açılışında müzik yapacak.

Astım hastaları için şifa

Yazının Devamını Oku

Çeşme bu yıl da yıkılacakkkkkk

8 Mayıs 2010
İzmirli ve Çeşme Alaçatı da evi olan biri olarak bu başlığı atmadım.

Yani taraflı değilim. Zaten evimi sezon boyunca kiraya verip, daha sonra da satacağım. Çünkü tıpkı Bodrum Türkbükü gibi Çeşme ve Alaçatı artık bozulmaya başladı. Ha esnaf kazansın. Evler değer bulsun, oteller dolsun tabi. Ama düşünün daha okullar kapanmadı, yazlıklar açılmadı. Ama Alaçatı’da yürümek olanaksız.
Zorunlu olarak hafta sonu gittim. Gittiğime de pişman oldum. Bütün İstanbul elitleri, biraz da görgüsüzleri takıp takıştırıp çıkmışlar ortalığa. Özellikle de Alaçatı ve Dalyan tıklım tıklımdı. İzmir elitleri de tabi meydanı boş bırakır mı, onlar da nispet yapar gibi ortalıktaydılar. Geçen yıl Alaçatı ya yerleşen Yavuz Seçkin kız arkadaşıyla, Nurettin Hasman yakın arkadaşı Esra Özkan’ın bu yıl sezonu erken açtığı Tipsy’de, Fethi Pekin ve kalabalık bir gurupla keyif yapıyordu. Biraz ötesinde ise Hasman’ın ayrıldığı sevgilisi ikoncan Eda Taşpınar doğum gününü kutluyordu. İlginç. Eski baldızı Esra Özkan’ın yerinde yeni sevgilisi manken Simge Ünal ile Ersin Tezol kadehini neşeyle kaldırıyordu. Bir başka masada ise ayrıldığı eşi, Berna Karar dostlarıyla oturuyordu. Ortaklarından ayrılan ve Çeşme’nin en güzel otel, rezidanslarından olan 7080’nin patronu Gökhan Çarmıklı güzel karısı Siren ile keyif yapıyordu. Kısacası hayli renkliydi Çeşme de Alaçatı da.

‘Room Marina’ gözde

Bu yıl Çeşme Marina nihayet açılıyor. İçerisinde Polo, Mudo, Vakko, Gant, D&R, Calvin Clein gibi markalar olacak. 400 tekne sığacak. Eğlence tavan yapacak. İzmirli iki iş adamı Murat Alpiskender ve Ümit Özgünter burada Marina’nın Odası anlamına gelen ‘Room Marina’ adlı bir cafe&restoran açıyorlar. İkilinin yıllardır Ilıca’da yer alan Rouge zaten İzmir elitlerinin gözde mekanları arasında. Room Marina’da İtalyan mutfağı ve sushi ağırlıkta. Alaçatı Port Balıkçısı, Tuval, Babylon, Mudo Cafe Marina’nın diğer şık eğlence yerleri olacak. Haziran da tam kapasiteyle burası hizmete girecek. Bu arada Rouge’de bu yıl istek üzerine haftada bir özel fasıl geceleri başlıyor. İlki 14 Mayıs’ta. Marina’nın karşısında Tokmak Döner ise unutulmamalı. Müthiş lezzet.

Sir Whiston zirvede

İki genç patron İzmir’in gururu. Yiğidin hakkı yiğide. Murat Girgiç ve Davud Mayruk çok başarılılar. Sir Winston Tea House’nin bu yıl 10. şubelerini Alaçatı’da açıyorlar. Ayrıca Swissotel Grand Efes’in arka kapısında tam köşe dükkanı da kiraladılar ve burayı da yakında cafe&restoran olarak açıyorlar. Yine Alaçatı’nın en güzel butik otellerinden Solto’nun da plaj ve restoranını Girgiç ile Mayruk’un ekibi işletecek. Burada daha çok pizza, et, makarna, pasta ve tatlı çeşitleri olacak.

Dünya ve Türk Starları Çeşme’de

Durun yenilikler bitmedi. Şenay Düdek farkı ile devam. Bu arada sevgili Volkan San ve Cesur Sert’e yardımları için teşekkürler. Geçen yılın da zirvesindeki restoranı Konak Pier Tuval Alaçatı, Ilıca Oteli’nden sonra Marina’da. Babylon ayrıca geçen yıl İstanbullu iş adamı Yavuz Samancı tarafından işletilen Granada Beach’i kiraladı. Ayayorgi Koyu’nda yer alan bu yerde konserler olacak. Sole&Mare, Paparazi, Shayna devam. Aya Yorgi Koyu’nda bu yıl İzmir’in yakışıklı ve popüler işletmecilerinden Mehmet Özener İzmir Marakesh’in yazlığını hizmete sokuyor. Yine İzmirli iş adamı Levent Ergün 21 Mayıs ’da Sakızlıkoy’da Indaba adlı bir beach clup açıyor. Buranın açılışını ünlü DJ Boy George yapacak. Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Alaçatı’da Makah Beach ile o da yarışın içinde olacak. Burada yurt dışından gelen yabancı DJ’ler de çalacak. Yılların klasiği sea side genç patron Murat Cehreli tarafından yenilendi. Clup Ceshme ve Cece Bar’da ise bu yaz Serdar Ortaç, Demet Akalın, Özcan Deniz, Yıldız Tilbe, Fatih Ürek, Rober Hatemo gibi ünlü isimler sahne alacak. Yine Selim Kaptan’ın bu yıl İzmir Alsancak’da ‘in’ olan micasa sı Alaçatı da hizmet verecek. Rıfat Özbek’in yastık dükkanı ise daha şimdiden büyük ilgi görüyor.

Yazının Devamını Oku