Gila Benmayor

Çiftçi kadınların sesi oldu

28 Nisan 2016
Ordu kökenli akademisyen Selin Şenocak, Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ni kurdu. Arkasına Fransız Kalkınma Ajansı, Fransa Tarım ve Eğitim bakanlıklarının desteğini alan Şenocak, ektiği fındığı erkeklerin sattığı Karadenizli çiftçi kadınlar için kolları sıvadı. Fransız uzmanları birkaç kez Ordu’ya davet eden Şenocak’ın amacı kadınların emeğini görünür kılmak.

DOÇENT Dr. Selin Şenocak’ı geçenlerde Fransız Kalkınma Ajansı’nın İstanbul’da düzenlediği “Kadın ve İstihdam” panelinde tanıdım.

 

Şenocak Ordu’nun ileri gelen bir ailesine mensup.

 

Ailesi Ordu’nun en önemli fındık fabrikasının sahibi.

 

Diplomat kızı olarak Fransa’nın önde gelen üniversitelerinde okumuş.

 

Yazının Devamını Oku

Baksı Müzesi 10. yılında ışığıyla kadın ve çocukları aydınlatıyor

25 Nisan 2016
BAYBURT’ta, doğduğu köyde bir müze projesi sanatçı Profesör Dr. Hüsamettin Koçan’ın ütopyasıydı.

Ütopya başta eşi Oya Koçan’ın, sanat çevrelerinin, sanatsever iş insanlarının desteğiyle gerçek oldu ve 10. yılını doldurdu.


Baksı Müzesi’nin 10. yılı nedeniyle bastırdığı “GED” kitabını ve yeni projeleri konuşmak üzere geçenlerde Hüsamettin -Oya Koçan, müzenin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldik.


Çoruh Vadisi’ne bakan ıssız bir tepede kurulan müze 10 yıla neleri sığdırmış?

Yazının Devamını Oku

Midyat'ın köyünden göç edip bakan oldu

21 Nisan 2016
İSVEÇ’te iki yıl önce Sosyal Demokratlar ile Yeşillerin kurdukları, 12 kadın ve 12 erkeğin yer aldığı hükümette Türkiye doğumlu iki bakan var.

Biri Gaziantepli İmar ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, diğeri Midyatlı Süryani asıllı Enerji Bakanı İbrahim Baylan.

Baylan, Haliç Kongresi’nde dün sona eren, 4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Kongresi için 34 yıl sonra İstanbul’daydı.Beyoğlu’ndaki İsveç Konsolosluğu’na onuruna verilen davetteki kısa konuşması anlamlı.


İbrahim Baylan

Yazının Devamını Oku

Vehbi Koç Ödülü bir Nobel adayına daha

20 Nisan 2016
VEHBİ Koç Vakfı’nın her sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık dallarında verdiği Vehbi Koç ödülünün sahibi ABD’deki beyin araştırmalarının liderlerinden Profesör Dr. Kamil Uğurbil oldu.

Uğurbil, Başkan Obama’nın kurulmasına önayak olduğu, beynin nasıl çalıştığını çözecek yenilikçi teknolojileri geliştiren “Obama Beyin Girişimi” projesinin ekibinde.


Önceki gece, iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törende Uğurbil’e sağlık dalındaki ödülünü veren Koç Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç konuşmasına ağabeyi Mustafa Koç’u anarak başlıyor.


“ Her yıl Vehbi Koç’un doğum günü 25 Şubat’ta yapılan ödül törenini acı kaybımız nedeniyle ancak bugün yapabiliyoruz” diyen Ömer Koç 47 yıllık vakfın milyonlarca kişinin hayatına değdiğini söylüyor.

Yazının Devamını Oku

‘Davos Ruhu’nu ne özlemişiz

18 Nisan 2016
Geçtiğimiz cumartesi günü Enka Okulları’nda anlamlı bir törendeydik.

Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in ailesi ve Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu tarafından hayata geçirilen “Cem Papandreu Barış Ödülü”nün ilki sahiplerine verildi.


Bölgede barışı en çok özlediğimiz günlerde, yıllar önce Ege Denizi’nde barış için Kuşadası’nda beyaz güvercinlerin uçurulduğu, Samos Adası’sında zeytin fidanlarının ekildiği günleri andık.


Ne güzel günlermiş.

Yazının Devamını Oku

Grundig Arçelik'le inovasyon markası oldu

15 Nisan 2016
Arçelik’in 2007 yılında satın aldığı 70 yıllık Alman markası Grundig dünyanın ilk karbon elyafı buzdolabını tasarladı. Ev elektroniğinin her alanında üretim yapan tek Avrupa markası olan Grundig’in global hedefleri büyük. Arçelik’in önümüzdeki 5 yılda uluslararası satışlarının yüzde 20’si Grundig’den gelecek.

ANNELERİMİZİN ahşap kasalı nostaljik radyolarıyla ünlenmiş olan 70 yıllık Alman markası Grundig 2007 yılında Arçelik tarafından satın alındıktan sonra bir inovasyon devine dönüştü.

Önceki gün Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu’yla Milano’daki prestijli tasarım fuarı Eurocucina’daki Grundig standını gezdik.

 Hakan Bulgurlu


Yazının Devamını Oku

Geleneği bilimsellikle buluşturan Armaggan

11 Nisan 2016
CAĞALOĞLU, Nuruosmaniye Caddesi’ndeki eski Milliyet binası dünyada şimdiye kadar hiç rastlamadığımız bir konsepti barındırıyor.

Her birinin özel bir hikâyesi olan nadide tekstil ürünleri, her biri ince bir zevkle tasarlanmış mücevher ve deri objeler, özellikle genç sanatçıları destekleyen sanat galerisi, Yemek Sanatları Merkezi Yesam ve Nar Lokantası.


Hepsi aynı çatı altında, Armaggan binasında.


Yüzyıllardan beri bu topraklarda süregelen el işçiliğini modern tasarımla birleştiren bir marka Armaggan.

Yazının Devamını Oku

Siber Türk'lere neden başvurmadınız?

7 Nisan 2016
KİMLİKLERİMİZİN ortalığa saçılması bal gibi bir siber saldırı.

Siber saldırı bilgilerin çalınması da olabilir, daha birkaç ay önce dünyanın en büyük hacker grubu Anonymous’un Türk Telekom dahil sayısız kamu sitelerine, bankalara saldırarak yol açtığı hizmet kesintisi gibi olabilir.

Bilgiyi çalmak hizmet kesintisinden tehlikeli.

Çünkü bilgileri ele geçirenlerin bunları nasıl kullanacakları belli değil.

Dolayısıyla Türk seçmeninin bilgilerinin çalınması oldukça vahim.

Yazının Devamını Oku