GeriSeyahat Serra Yılmaz’ın seyir defteri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Serra Yılmaz’ın seyir defteri

Serra Yılmaz’ın seyir defteri

Sinema ve tiyatro oyuncusu Serra Yılmaz aynı zamanda gezgin ruhuna sahip. İtalya, Fransa gibi ülkelerde yaşadı, sık sık İstanbul’a geliyor diğer yandan farklı yerleri kültürleri keşfetmeyi seviyor, en çok uzakları hayal ediyor. İşte Yılmaz’ın favori mekanları...

OTEL

Sabrina’s Haus, Bozburun

Marmaris’i Datça’ya bağlayan yarımada üzerinde, Bozburun Koyu’nda bulunuyor. Burayı az odası, sükuneti, denizi ve genç şeflerinin yaratıcı mutfağı için tercih ediyorum. Fiyatları iki kişi için yarım pansiyon 300 Euro’dan başlıyor.
(http://sabrinashaus.com)

Hotel Ranga, Hella (İzlanda)

Bu otel İzlanda’da Hella bölgesine yakın. Mount Hekla Yanardağı ve nehir manzarası var. Restoranında İzlanda-İskandinav lezzetleri tadabilirsiniz. Açık SPA küvetli odalardan birini seçebilirsiniz. Fiyatı iki kişi için gecelik 223 Euro.  (www.i-escape.com/hotel-ranga)

Les prés d’Eugénie, Eugénie-les-Bains (Fransa)

Burası otel olarak harika bir seçim. Ama ben aynı zamanda mutfağı ve kaplıcalarını beğeniyorum. 2 kişi için fiyatı gecelik 360 Euro. (www.michelguerard.com)

RESTORAN

Ten Tables, Boston

“Bir dönem Boston’da İsabella Stewart Gardener Müzesi’nde performans sanatçısıydım. Şehirdeki Ten Tables restoranına o sıralar gidiyordum.” Ten Tables, Jamaica Plain’de bulunuyor. Romantik buluşmalar için tercih edebilir burası. Mutfakta Amerikan yemekleri var. (www.tentables.net)

Linea d’Ombra, Venedik

“Venedik’teki Linea d’Ombra vazgeçemeyeceğim restoranlar arasında. Yemekler muhteşem.” Linea d’Ombra’da geleneksel İtalyan yemeklerini modern sunuşlarla tadabilirsiniz. Tuna balığından biftek ve tuzda yapılan levrek spesiyaller arasında.
(www.ristorantelineadombra.com)

BAR

Off Pera, Beyoğlu

İstanbul’da gece dışarı çıkacaksam tededdütsüz burayı tercih ediyorum. Son dönemin popüler mekanlarından. Dekorasyonu, mönüsü, müzikleriyle beğeni topluyor. Off Pera’da yeni insanlarla tanışıyorum, farklı müzikler keşfediyorum, istersem dans ediyorum. Mekanda arada DJ’lik yaptığım da oluyor. (Tel: 0212 249 26 97)

False