GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

Marina Residence

Kaleiçi'nde Özgün Tatların Ev Sahibi

Gourmet Club

Yıllardır Kaleiçi'nde otel olarak hizmet veren marina, yazları bahçede sürdürdüğü restoran faaliyetlerini kapalı mekana taşıdı.

MARİNA'nın yazın hizmet veren Garden Restaurant'ını bilenler bilir, havuzun bir tarafındaki duvar cam olduğu için, yemeğinizi yerken, havuzun içinde yaratılan ışıltılı dünyaya dalıp gidebilirsiniz. Kışın ise otel, kapalı mekanda A La Carte restoran hizmetini Main Restaurant'ta vermeye başladı.

Öncelikle ulaşım konusunda bir hatırlatma yapayım. Otelin kendi otoparkı olmadığı için park problem olabilir. Zaten lokasyon Kaleiçi olunca bu daracık sokaklarda problem yaşamamak mümkün değil, malumunuz...

Restoran için, otelin giriş katında küçük bir bölüm ayrılmış. Yer küçük ama, dekorasyon güzel. Duvarları süsleyen, Osmanlı hareminden sultanlara ait tablolar ve eski minyatürler hoş bir atmosfer yaratıyor. Main Restaurant'ta yabancı bir piyanist müzik yapıyor, repertuarı beni çok etkiledi. Yemek saatine zevk katıyor.

EKMEKLER HARİKA

Deri kaplı kocaman ebatlardaki mönüden seçim yapmak zor. Başlangıç olarak Ördek Rillet tercih ettim, ama ceviz ve kanyaklı portakal ile hazırlanacağını umduğum ördeğin sosunda yoğun şekildeki vişne, umduğum tadı vermedi. Ama ekmek sepeti barındırdığı çeşitler açısından göz doldurucu. Otelin fırınında taze olarak üretilen ekmekler, zeytinli, mısırlı, Alman ekmeği ve crispbread'den oluşan bir sepette masaya geliyor. Sarmısaklı baharatlı zeytinyağı da eşlik edince güzel tatlar ortaya çıkıyor.

Başlangıç alternatifleri olarak ayrıca mönüde tavuklu- mantarlı volavan, kalamar ve midye de mevcut. Salata olarak marina salatası sipariş verdim. Ama gelen salata hayal kırıklığı yarattı, çünkü göbek salataya eşlik eden bebek mısırlar ve enginar göbeği tadını kaybetmişti. Kuşkonmaz yerine de soya filizi eklenmişti. Üzerindeki Bin adalar sosu tatminkardı, mayonez, yoğurt ve dereotundan oluşuyor sanırım.

HAMURA SARILI KUZU

Ana yemek tercihim hamura sarılı kuzu sırtı mükemmel lezzeti ile tüm kusurları unutturuyor. Morel mantar ve tarhun sosu ile sunulan kuzu eti tam kıvamındaydı. Salata açısından zayıf olan mönü, et ve balık yemekleri açısından yeterli. Biberli bonfile ve deniz ürünleri çeşitleri ile enternasyonel alternatifler var. Ayrıca yılbaşı gecesi için de bir program hazırlamışlar, bilginize..

Tel: 0242/340 38 38

False