Prag'a gidip yemeden dönmemeniz gereken 12 lezzet
Avrupa'nın en çok turist çeken ülkelerinden olan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag, hem tarihsel dokusu ile hem mutfağı ile oldukça ilgi çekici. Bizde sizler için Prag'da mutlaka yenmesi gereken ünlü lezzetleri derledik. İşte Prag'a gidip yemeden dönmemeniz gereken 12 lezzet...
Trdelnik
Prag sokaklarında sıkça karşılaşabileceğiniz Trdelnik, Çek ve Slovak kültüründen gelir. Hamurun üzeri pişerken, tarçın ve şeker ile kaplanır. İçerisine çikolata ve dondurma ilave edilir.
Plnena Paprika
Türk dolmasına benzeyen bu lezzet, domates sosu ile servis edilir. Yanında dilim ekmek veya patates püresi bulunur.
Gulas
Çeklerin yahnisi olan Gulas, Macar yemeği olarak da bilinir. Kıvamlı ve lezzetli bir sos ile servis edilir. Sosun içerisinde soğan, sarımsak, havuç bulunur.
Smazeny
Atıştırmalık tabakların içinde en çok sevilen Smazeny. Kızarmış patates, salata ve sosu ile servis edilen Smazeny, genellikle biranın yanında tercih edilir.
Svickova
Çek mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan Svíčková, bonfile etinden yapılır. Oldukça tuzlu olan etin üzerine veya yanına krema sos eklenir. Ekmek dilimleri ile servis edilir.
Rizek
Her türlü etten yapılan rizek, şinitzele benzer. Yanında dilim haşlanmış patates veya patates püresi ile servis edilir. Dilimlenen etler sırası ile un, yumurta sarısı ve galeta ununa bulanarak kızartılır.
Pecena Kachna
Kızarmış ördek olan Pecena Kachna, lezzeti ile oldukça popüler bir lezzet. Dilim veya yarım olarak servis edilir. Izgara da nar gibi olana kadar kızartılarak hazırlanır.
Knedliky
Mantıya benzerliği ile bilinir. Çünkü suda haşlanarak hazırlanır. İçerisine çilek, kayısı gibi meyveler eklenir.
Rajska Omacka
Svickova'nın domates soslu olanıdır. Yine yanında dilim ekmek ile servis edilir. Domates sosuna bayılacağınız bu tarif oldukça doyurucu.
Medovnik
Yoğun ceviz tadı aldığınız bu kek, görüntüsü ile pastaya benziyor. Bal ve reçel ile servis ediliyor.
Smazene Zampiony
Smazene Zampiony, mantarların, un ve yumurtaya bulanarak kızartılması ile yapılan bir yemek. Atıştırmalık olarak servis edilir. Yanında patates ve salata ile tercih edilir.
Langose
Hamuru bizim lokma tatlısı gibi yağ ile kızartılarak hazırlanır. Üzerine şerbet yerine kaşar ve sos eklenerek servis edilir.