GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Malta ve Roma’da Caravaggio’nun izinde

Fest Turizm, sanatseverler için barok üslubun en önemli ustalarından Caravaggio’nun yaşadığı kentleri, mekanları içeren bir tur başlattı. Beş günlük tur kapsamında Malta’nın Valletta kentine, Mosta, Mdina, Marsaxlokk kasabalarına, Roma’ya ve Vatikan’a uğranacak. Caravaggio’nun 20 resminin peşinde Pantheon, etkileyici St. Peter’s Bazilikası, benzersiz freskleriyle ünlü Sistine Şapeli gezilecek. Tur ücreti 4 bin 100 TL. (www.festtravel.com)

Rixos Sungate’de indirimli hafta sonu, bayram kaçamağı

Etstur, yazla Antalya kıyılarında vedalaşmak isteyenlere indirimli herşey dahil tatil fırsatı sunuyor. Beldibi Mevkii’ndeki Rixos Sungate, SPA’sı, Aquapark’ı, güzellik merkeziyle her tür beğeniye hitap eden otellerden. Tesiste konaklama ücreti şu anda 198 TL’den başlıyor. 1 Kasım’a kadar World, Advantage kartla yapılan ödemelerde yüzde 13, sonrasında ise 31 Aralık’a kadar yüzde 8 indirim uygulanıyor. (www.etstur.com)

Karadan, denizden 7 günlük Likya keşfi

Cafe Tur, Antik Çağ’ın en ilginç medeniyetlerinden Likya’yı sonbaharda keşfetmek isteyenler için yedi günlük özel bir tur hazırladı. Her pazar İstanbul’dan hareket eden gruplar Fethiye’ye otobüsle ulaşıyor, Dalyan’a kadar uzanan bölgede Likya kentlerini görmenin yanı sıra farklı rotalarda altı tekne turuna çıkıyor. Fethiye’deki ilk durak, yörüklerin yazlık olarak kullandığı Yakapark. Daha sonra Saklıkent, Kelebekler Vadisi, Kayaköy, Kekova, 12 adalar, Gökova görülüyor. Xanthos antik kenti, Apollon ile Artemis’in karşılaştığı Patara, Üçağız Köyü, Dalyan’ın kral mezarları da turun uğradığı Likya yerleşimleri arasında. Tur 419 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. (www.cafetur.com)

Temiz havanın mavi bayraklı denizin tadını çıkarın

Marmaris’teki Martı Resort De Luxe Hotel, İçmeler Koyu’nun temiz havası ve mavi bayraklı temiz deniziyle dikkat çekiyor. Otel ayrıca gıda ve su güvenliği hassasiyeti nedeniyle, National Britannia NB Turkey’in WHO (Dünya Sağlık Örgütü) alt komisyonunca uluslararası platformda standart kabul edilen HACCP (Kritik Kontrol Noktalarının Tehlike Analizi) prensipleri esas alınarak her yıl verdiği Altın Sertifika Ödülü’ne layık görüldü. Otelde her şey dahil günlük kişi başı konaklamanın fiyatı 2 Ekim’e kadar 290, 2 Ekim’den 4 Kasım’a kadar 230 TL. (www.marti.com.tr)

Almanya uçuşları 59.99 Euro’dan başlıyor

SunExpress’in 2010 Kasımı’nda başlattığı ve Anadolu kentleriyle Almanya’yı direkt bağlayan uçuşlarının sayısı, 2011/12 kış tarifesinde iki kat artıyor. SunExpress, 1 Kasım’da başlayacak kış tarifesiyle birlikte, Anadolu - Almanya uçuşlarına Berlin’i ekleyip, diğer hatlarında uçuşlarını artıracak ve bir önceki kış tarifesinde 28 olan haftalık uçuş sayısını 57’ye yükseltecek. Bu uçuşlar, kış tarifesinde Adana, Ankara, Antalya, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Trabzon ile Berlin (Schönefeld-SXF), Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Köln/Bonn, Münih ve Stuttgart arasında gerçekleştirilecek. Bilet fiyatları herşey dahil olmak üzere 59.99 Euro’dan başlıyor. (www.sunexpress.com)

Erken rezervasyon indirimini kaçırmayın

Vetam Turizm, 19 Aralık’ta Brüksel, Paris, Lüksemburg, Köln ve Amsterdam’ı kapsayan 7 gecelik bur tur düzenliyor. Tur hareket tarihinden; 60 gün ve öncesi yapılan rezervasyonlarda 200, 59-45 gün arası 150, 44-30 gün arası 100, 29-15 gün arası 50 Euro indirim yapılacak. İndirimler oda başı için uygulanacak. Turun fiyatları 2 ve 3 kişilik odalarda kişi başı 299 Euro’dan başlıyor. (www.vetamturizm.com.tr)

Yüzde 20 indirim

Emirates, Dubai, Nairobi, Dakar, Cape Town, Durban, Johannesburg, Perth, Sidney, Melbourne, Dhaka, Delhi, Chennai, Kolkata, Mumbai, Karachi, Kolombo, Maldivler, Mauritius, Seyşeller, Pekin, Şangay, Hong Kong ve Manila olmak üzere 23 farklı şehre yüzde 20 indirim uyguluyor. Biletler, 15 Ekim’e kadar alınabilecek. Tüm bu şehirlere 31 Mart 2012’e kadar seyahat edebilirsiniz. Bilet fiyatları 343 Euro’dan başlıyor. (www.emirates.com.tr)

Hayalindeki tatili yaz iPad2 kazan

Setur’un Facebook sayfasında (www.facebook.com/Setur) paylaşılan “Hayalindeki Tatili Paylaş” konulu yazılar, iPad2 kazanma şansı sunuyor. Facebook’ta Setur sayfasını beğenen kişilerin katılabileceği yarışmada katılımcıların tek yapması gereken; hayallerindeki tatili 135 yazı karakterine sığdırabilmek. 14 Ekim tarihine kadar en çok beğenilen 3 yazı, iPad2 kazanan isimleri belirliyor.

İndirim için bugün son gün

Odeon Tours, Kurban Bayramı’na özel turlar düzenliyor. Ayrıca tatiline erken karar verenlere, oda başı 50 Euro indirim fırsatı sağlıyor. 5 Kasım’da 6 gece, 7 günlük klasik İtalya turu 849, 3 gece 4 gün sürecek Roma turu 549 Euro, 6 Kasım’da 4 gece 5 günlük Prag turu 599, 7 gece 8 günlük İspanya&Fransa turu 999 Euro, 7 Kasım’da 6 gece 7 günlük Balkanlar turu 779 Euro, 3 gün Madrid, Barselona turu 899 Euro, 7 gece 8 günlük Sharm El Sheikh turu 499 Euro. (www.odeontatil.com)

Geceyarısı bisikletle New York mimarisi turu

Moskova’da düzenlenen ve haziranda beş bin katılımcıya ulaşan geceyarısı bisikletli şehir turları, gelecek ay ilk kez Amerika’da denenecek. “Mimari Bisikletli Gece Turları”nın mucidi Rus sanatı, mimarisi profesörü Sergey Nikitin. Halkların Dostluğu Üniversitesi öğretim üyesi Nikitin, sabaha kadar süren ücretsiz turları alanında uzman rehberlerle düzenliyor. Katılımcılar bisikletlerini, kasklarını, FM bandından yapılacak bilgilendirmeyi dinleyecekleri radyolarını alıp, sabaha kadar kentin önemli merkezlerini dolaşıyorlar. Nikitin, Moskova’daki turlar çok ilgi görünce, St. Petersburg ve Roma’da da iki başarılı organizasyon gerçekleştirdi. 1 Ekim gecesi New York’ta tura çıkacak. Ücretsiz tura mimar Rem Koolhas ve “New York Ansiklopedisi”nin yazarı Kenneth Jackson rehberlik yapacak. (velonightnyc.blogspot.com)

Tarantuların aşk mevsiminde mangal festivali

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’ndeki Morgan Hill kentinin doğaseverleri tarantula örümceklerinin çiftleşme sezonunu her yıl 1 Ekim’de festivalle kutluyor. “Tarantula Festivali ve Sonbahar Mangalı,” Coe Park’ta düzenlenen tek günlük bir etkinlik. Saat 10.00-16.00 arasında açılan sergilerde tarantula örümceğinin yaşam döngüsü anlatılıyor, videolarda belgeseller gösteriliyor, ayrıca örümcek figürlü elişi hediyelik eşyalar satılıyor. Festival sahnesindeki konserlerin yıldızı Tarantulas Jug Band. Tarantula güzeli yarışmasında birincilik her zaman en kıllı ve korkutucu görünümlü olanın. Çocuklar ve yetişkinlere yönelik oyunların oynandığı festivalde düzenlenen mangal partisi en az diğer etkinlikler kadar ilgi çekiyor. Merak etmeyin, mönüde tarantula yok! Ayrıntılı bilgiyi festivalin Facebook sayfasından alabilirsiniz.

Paris’te beyaz gece

Başta Paris olmak üzere tüm Fransız kentlerinde her yıl 1 Ekim’de beyaz gece etkinlikleri düzenleniyor. Gece boyunca tüm müzeler, anıtlar, sinemalar, parklar ve yüzme havuzları açık. “Nuit Blanche” aslında bir sanat şöleni. Fransızlar bu etkinlikle yaza veda edip, kışa hoşgeldin diyor. Tüm etkinlikler ücretsiz. (nuitblanche.paris.fr/en)

Küre Dağları’nda hafta sonu

Bartın’ın Ulus İlçesi’nden Azdavay’a, Cide’ye kadar uzanan Küre Dağları Milli Parkı sonbahar renklerine büründü. Türkiye’nin önemli bitki alanlarından biri olan parkta, Anadolu’nun en yaşlı iki ağacı, dünyanın en uzun kanyonlarından biri, görkemli şelaleler bulunuyor. Patika Tur, 8-9 Ekim’de bölgeye İstanbul’dan bir tur düzenleyecek. Katılımcılar Ilıca Park Evleri’nde konaklayacak. Pınarbaşı, Ilıca Şelalesi, Kerte Tepesi, Kokurdan Yaylası, Valla Kanyonu, karstik boğazlar, Azdavay, Kurtgirmez Ormanları, Buz Mağarası ve Çatak Kanyonu’nu görecek, yürüyüşler yapacak. Tur ücreti 225 TL. (www.patikatour.com)

False