GeriSeyahat Milenyum düğünleri Las Vegas'da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Milenyum düğünleri Las Vegas'da

Milenyum düğünleri Las Vegas'da

Evlenme hazırlığında olanlar ve evlenme durumu olmasa da, yükselen trendleri takip edenler! Milenyumda evlilikler kumarhaneler şehri Las Vegas'a endeksli olmaya başladı. Gidince gördük ki, dünyada yıllardır gündemde olan bu olay, şimdilerde bizde de çok moda...

LasVegas bambaşka bir şehir. Tam olarak hiçbir yere benzemiyor ama içinde heryerden biraz var. Mısır'daki Luksor piramidinden Paris'in Eyfel kulesine, Disneyland'dan Venedik gondollarına kadar tüm güzelliklerin birer minyatürü Vegas'ta mevcut. Bir de tabii Hollywood yıldızlarından, ünlü şarkıcılara kadar uzanan geniş bir ünlüler listesi de oraya gidince görecekleriniz arasında yer alıyor. Ben şahsen üç günde Ben Affleck ve Mimi Rogers'ı gördüm. Birkaç gün daha kalsam David Copperfield ve Barbara Streisand'ı da görecektim. Maalesef olamadı... Ama o meşhur evlilikleri gördüm. Nasıl oluyormuş, kim ne giyiyormuş ve neler söyleniyormuş, hepsini bir bir öğrendim. Mesela Elizabeth Taylor onlarca evliliğinden üçünü orada yapmış. Türklerden de, ünlü oyuncu Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, iki yıl önce evliliğini Las Vegas'ta yaptı. ‘‘Eşimle 9 senedir beraber yaşıyorduk. Evlenmek niyetimiz de yoktu. Birgün eşim ‘hadi gel Las Vegas'a gidelim, bizim de orada reklam çekimiz var. Hem ortağımla eşi de geliyor, ben de yalnız kalmamış olurum’ deyince, kalkıp gittik. Amerika da çok sevdiğim bir yer değil, Avrupa'yı tercih ederdim. Ama meğer plan yapılmış. Şahitlerimiz de ortakla eşi oldu. Paldır küldür evlendik. Düğünden sonra cafe tarzı bir yerde yemek yedik. Eşimde de bende de siyah ceket ve kot pantolon vardı, gelinlik ve smokin filan giymemiştik, ama güzel bir gece olmuştu’’ diyor.

Düğün prosedürü

Evlenecek çift, ‘‘court house’’ yani bizdeki adıyla belediyeye gidip 35 dolar vererek evlilik izni aldıktan sonra (bu izni almak için sadece kişi hakkında temel bilgiler soruluyor, ayrıca 24 saat içinde de alınabiliyor), giyinip kuşanıp küçük kiliseye gidiyor. Kilise o kadar küçük ki, 50 kişi misafir olsa salona zor sığar. Rahip kılıklı nikah memuru tarafından nasıl yürüyecekleri, nerede durup, nerede konuşacakları anlatıldıktan sonra, sıra şarkı ve çiçek seçmeye geliyor. Her çiftin üç tane şarkı seçme hakkı var. Biri salona girerken, diğeri memur konuşurken, sonucusu da damat ve gelin öpüşürken çalıyor. Son moda slow aşk şarkılarının yanı sıra, artık ölümsüzleşmiş Elvis Presley klasiklerinden de seçmek mümkün... Çiçek olayına gelince, gelinin elinde tutmak için seçtiği buketin içinden bir tane de, damadın yakasına takılıyor. Tabii çiçekler sonradan yeni evli çiftte kalıyor. Eğer ille de şahit isterim diyorsanız, ailenizden birileri (anne-baba da olabilir, kardeş de olabilir) veya oradan 5 dolara kiralayacağınız Elvis Presley ve Marilyn Monroe taklidi çiftler de size şahitlik yapabilirler. Gelinlik veya smokin giymek zorunluluğu olmadığı gibi, pek çok çift günlük kıyafetlerle evlenmeyi tercih ediyor. Arada kızılderili giysileri veya kovboy kostümleriyle evlenenler de var tabii... MGM Grand Hotel'in içindeki küçük kilisedeki danışma memuru, ortalama olarak haftasonları 25-30 çiftin, haftaiçleri günde iki-üç, bazen de beş-on çiftin evlenmek için geldiklerini söyledi. Haziran'dan Ekim'e kadar olan zaman, en fazla evlilik talebi olan zaman... Yılın en kalabalık günü de, tabii ki ‘‘14 Şubat, Sevgililer Günü.’’ Düğün yemeği için, her otelde bulunan en az 20-30 restorandan birini seçmek mümkün. Ama en çok, çok klasik olan ve Hollywood ünlülerinin rağbet ettiği yer olan Spago, La Scala ve Bellagio's restoranlarına gidiliyor. Kalabalık veya iki kişi olmak önemli değil, son derece kolay yer bulunuyor. Özellikle de düğün grupları için... En trendi olanı da La Scala'ya gidip spagetti yemek, biraz pahalı ama çok lezzetli.

Gece klüpleri ve kumar masaları

Las Vegas'ta kumarhanelerin haddi hesabı yok. Uçaktan havaalanına indiğiniz andan itibaren sizi, bizde ‘‘kollu canavar’’ denilen slot machine'ler karşılıyorlar. Hani içine 25'lik bozuk paraları atıp atıp da eğer üç tane muz yanyana gelirse aşağıdan bozuk para dökülen makineler var ya, işte onlar... Las Vegas'ın heryerinde, hatta sokak ortalarında bile bu makinelere rastlamak mümkün. Bunların dışında, her otelin içinde envai çeşit kumar masası var. Black Jack, 21, Poker gibi oyunlar akşamın saat sekizinden itibaren dolmaya başlıyor ve sabahın ilk ışıklarına kadar da aynı hararetle devam ediyor. Kumarhanelerin en önemli özelliği, üzeri Fendi baskılı ceketleri, Louis Vuitton çantaları ve soket çoraplarının üstüne giydikleri açık ve frapan ayakkabılarıyla sabahtan akşama kadar kumar oynayan Japon kadınları. Açıkçası erkekler pek fazla rağbet etmiyorlar kumara... Ama kadınlar yataktan kalktıkları gibi, saç baş bir tarafta iniyorlar kumarhaneye. Bir de tabii gece klüpleri var. En ünlüsü de, MGM Grand Hotel'in içindeki Stüdyo 54. Tabii Bellagio's, Paris, Flamingo Hilton gibi otellerin diskoları da bir o kadar meşhur. Ama, Amerikan gençliğinin bir dönem müthiş takıldığı ve en trendi disko ilan ettiği Stüdyo 54, hepsine fark atmış durumda... 54'ün içinde bizim Tarkan modeli danseden yarı çıplak dansçı kızlar da var. Ve tabii herkesin elinde ‘‘Cosmopolitan’’ isimli; vodka ve meyve sularının karışımı olan son günlerin en moda içkisi var. Kadınlar çok şık, İstanbul'da en lüks gece klübüne gider gibi şıkır pıkır giyinmişler. Erkekler de damat adayları gibi smokinlerle veya en azından takım elbiselerle takılıyorlar geceleri.

Gerekli bilgiler

Las Vegas, Amerika'nın Nevada eyaletinde yani güneybatısında yer alan, oldukça büyük bir yerleşim merkezi. Çöl bölgesi olduğu için ‘‘yazları kurak ve sıcak, kışları soğuk’’ geçiyor.

Sezondan sezona fark gösterse de, bilet fiyatları 900 dolar civarında. Tabii ki, gidiş yolunun ve aktarmaların da büyük ölçüde etkisi var...

İstanbul'dan Las Vegas'a gidiş aktarma durumuna göre, 13-15 saat kadar sürüyor. İstanbul-New York, New York- Las Vegas yapabilirsiniz, ya da İstanbul-Atlanta, Atlanta-Las Vegas yapabilirsiniz. Tabii isteğe göre daha pekçok yol alternatifi yapılabilir.

Türkiye'yle 10 saat fark var. Yani burada saat öğlen 15:00'ken, orada sabahın 05:00'ı oluyor.

Düğün paketleri; kalınan otele, yenilen yemeklere, çalınan müziklere, kalış zamanına, giysilere göre 500 ile 2000 dolar arasında değişiyor. Tabii buna fotoğraf çekimleri de dahil. (Damat ve gelinin poz poz, ailelerle, bütün akrabalarla filan tek tek resimleri çekiliyor ve bütün düğün baştan sona kameraya çekiliyor.)

Otellerin hiçbirinde eğlenmek ve yemek içmek için zaman sınırlaması yok. 24 saat full olarak çalışan otellerin tabii ki en çok iş yapan bölümleri de kumarhaneleri.

False