GeriSeyahat Malta Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Malta Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Malta Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Malta aile birleşimi vizesi almak için gereken tüm evraklar hazırlanarak şahsen başvuru yapılmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra yaklaşık 5 ya da 10 gün içinde başvuru sonuçlanır. Yoğunluk ve dini bayramlar nedeniyle başvuru sonucunun açıklama günü gecikebilir. Malta aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Malta aile birleşimi vizesi D tipi olan ve uzun süreli bir vize türü olarak bilinmektedir. Malta aile birleşimi vizesi Malta Konsolosluğu tarafından verilmektedir. Evrakların hazırlanması ve teslimi gibi süreçlerin belli adımlarla gerçekleşmesi gerekmektedir.

  Malta Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Malta aile birleşimi almak için gerekli evraklar hazırlanır. Aday şahsen Malta Konsolosluğuna giderek aile birleşimi vizesi almak için başvuru yapar. Malta konsolosluğundan randevu alınır. Randevu tarihinde konsolosluğa gidilerek biyometrik bilgiler alınır. Vize başvuru merkezine de vize ücreti yatırılır. Malta aile birleşimi vizesine başvuru yapıldıktan sonra başvuru takibi yapılmalıdır. Vize başvuru kararı alındıktan sonra pasaport da teslim alınır.

  Ne Kadar Sürede Çıkar?

  Malta aile birleşimi vizesi almak için tüm evraklar hazırlanıp başvuru merkezine teslim edilir. Belgelerin gönderilmesi ve hazırlık sürecine göre vize ortalama 5 ya da 10 gün içinde çıkmaktadır. Belgelerin eksik olması veya ek belge talep edilmesi durumunda süre değişebilir.

  Gerekli Evraklar Nelerdir?

  Malta aile birleşimi vizesi almak için pasaport ve pasaport fotokopisi gerekir. Pasaport, seyahatten dönüş tarihinden en az 3 ay kadar geçerli olmalıdır. Pasaportun en az iki sayfası da boş olmalıdır. Malta aile birleşimi vizesi için başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru formundaki bilgiler doğru ve eksiksiz olarak tamamlanmalıdır.

  Evraklar içerisinde biyometrik fotoğraf da gerekir. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve gidiş dönüş uçak bileti de olmalıdır. Malta'dan avukat onaylı davet mektubu da olmalıdır. Malta pasaport fotokopisi ile Malta'da bulunan eşin kimlik ya da pasaport fotokopisi gerekmektedir. Evlilik cüzdanı fotokopisi ile kişinin oturma izni fotokopisi de evrakların içinde hazır bulundurulmalıdır.

  Malta Aile Birleşimi Mülakat Soruları Nelerdir? 

 Malta aile birleşimi vize başvuru yapıldıktan sonra Malta konsolosluğu aile bireylerini mülakata davet eder. Mülakatın amacı evliliğin sahte olup olmadığının fark edilmesidir. Mülakat talep edildiğinde adayların kaç yılında evlendikleri, Malta'da ne kadar gelirin olduğu, eşin nerede çalıştığı ve Malta'da kalınacak yer ile ilgili detaylı sorular sorulur. Farklı soruların amacı evliliğin gerçek olup olmadığının anlaşılmasıdır. 

 Malta Aile Birleşimi Vizesi İçin Başvuru Formu Nasıl Doldurulur? 

 Malta aile birleşimi için başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Kişisel bilgilerin yanı sıra seyahat amacı ve seyahat planı da eksiksiz doldurulur. Seyahat masraflarını karşılayacak kişiler de bildirilir. Başvuru formundaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Malta aile birleşimi başvuru formu tarihli ve imzalı bir şekilde Malta Konsolosluğuna teslim edilir.

 

False