Kanatlı barlar - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Kanatlı barlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kanatlı barlar

Kanatlı barlar

Havada kaliteli içki servisini bir adım ileriye taşıyan havayolu firmaları şimdi uçaklardaki barlarda yolcularına birbirinden iddialı kokteyller sunuyor.

Kokteyl hizmetini gökyüzüne taşıyan ilk firmalardan Virgin, Upper Class’ta uçan yolcularına koltuklarında istedikleri kaliteli içkileri sunmakla kalmıyor. Swarovski kristalleriyle süslü barında, görevli barmenlerin elinden egzotik tatlarla tanıştırıyor.

MÖNÜLER HER AY DEĞİŞİYOR

İngiltere’deki Sprited Ödülleri’nde Yılın Barmeni seçilen The Langham Oteli barmeni Alex Kratena hazırladı Virgin’in koktellerini. Kratena “Fıçıda dinlendirilmiş kokteyllerimizi müşterilere mini fıçılarda ikram ediyoruz. Oteldeki kokteyl mönüsünden de pek çok seçenek bulunuyor uçaklardaki barımızda” diyor.

Singapur Havayolları, kokteyl mönüsünü uçağın tüm yolcularının koltuklarına yerleştirdi. Altı çeşit kokteyl sunan havayolu, mönüsünü her ay değiştiriyor. En sevilen kokteyl Singapur Askısı. Yılda ortalama 500 bin kadeh tüketiliyor. Cathay Pacific, ikişer alkollü ve alkolsüz koktely seçeneği koydu mönüsüne. Her ay bunları değiştiriyor.

FORMÜLLER FARKLI

Gökyüzünde kokteyl hazırlamak zor iş. Kratena’nın söylediğine bakılırsa “Almanlar gibi iyi organize olmak, İsviçreli gibi zamanlamayı iyi ayarlamak, italyan gibi eğlenceli olmak, İspanyol gibi soğukkanlı şekilde sorunları çözmek” gerekiyor. Ön hazırlıklar havaalanında yapılıyor. Malzemelerin iyi hesaplanması önemli ayrıntılardan biri. Ayrıca taze aromatik bitkileri, çiçekleri kullanmak neredeyse imkansız. Bazı kokteyllerde malzeme ölçülerini farklı uygulanıyor.

Buna karşın vücudun alkole verdiği tepki de farklı. Bu nedenle leziz kokteylleri içerken ölçüyü kaçırmamak gerekiyor.   

Hangi havayolları

* Cathay Pacific: Business ve birinci sınıf yolculara
* Nippon Airlines Business ve birinci sınıf yolculara.
* Emirates: Tüm yolcularına.
* Singapore Airlines: Tüm yolcularına.
* Virgin Atlantic: Business yolcularına.
* British Airways: Business ve birinci sınıf yolcularına. Odanız kutuda

Odanız kutuda

Üç Belçikalı girişimci Antwerb Limanı’nda terk edilmiş Çin konteynerlerinden seyyar otel odaları üretti. Seyyar olarak kullanılabilen, istenilen yere vinçle taşınan odalarda ahşap zemin, duş, atık suyunu arındıran tuvalet, güneş enerjisiyle elektrik sistemi, sauna, kahve barı bulunuyor. İlk aşamada altı konteyner otel odasına dönüştürüldü ve liman çevresinde kullanıma sunuldu. All Sleeping Around firması konteyner odaları 400 metrekarelik açık alanı olan her mekana taşıyabiliyor. (www.sleepingaround.eu

False