GeriSeyahat Hastalığınızı meyveyle tedavi edin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hastalığınızı meyveyle tedavi edin

Hastalığınızı meyveyle tedavi edin

Hasta olduÄŸumuzda dünya başımıza yıkılır, canımız hiçbirÅŸey yapmak istemez. Direk ilaçlara yöneliriz. Vitaminler, aÄŸrı kesiciler, grip ilaçları...Meyvelerin bizi ilaçlar kadar hızlı tedavi ettiÄŸini biliyormuydunuz? Hiçbir yan etkiye maruz kalmadan hem iyileÅŸip hem vitamin depolamak istemez misiniz? Hastalık hepimizden uzak dursun ancak hastalıkların her an kapımızda olabildiÄŸini de unutmamak gerekir.Taze meyve - sebze suyu terapisi ile mesane kanserini yenen Jay Kordich adlı hastanın hazırladığı "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta hastalıklara yönelik meyve-sebze terapilerinden bahsediliyor. Ä°ncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.   Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.   Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.  Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. YorgunluÄŸa ve ishale birebirdir.  ViÅŸne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli viÅŸneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.  Greyfurt: Sindirimi uyarır. DiÅŸ etlerinin kanamasını azaltır, soÄŸuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.  Portakal: SoÄŸuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.  Mandalina: Enfeksiyonlarla savaÅŸmayı kolaylaÅŸtırır.  Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. KaraciÄŸeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.  Kavun: EndiÅŸe ve uykusuzluÄŸa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser TopluluÄŸu’nca tavsiye edilmiÅŸtir.  Karpuz: KabuÄŸundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. BöbreÄŸi temizler.  Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.  Armut: Kalp - damar saÄŸlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.  Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca aÄŸza iki çilek atılması önerilir.  Sivribiber: ÅžiÅŸkinliÄŸi azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.  Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.   Lahana: YaÅŸlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum saÄŸlıklı bir cilt verir, erkeÄŸin cinsel gücünü artırır.  Havuç: Enerji verir. KaraciÄŸerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.  Salatalık: Kasları gençleÅŸtirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.  Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaÅŸmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediÄŸi ve bağışıklık sistemini güçlendirdiÄŸi kanıtlanmıştır.   Ispanak: KaraciÄŸeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.  REÇETELER Uykusuzluk:Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.  SakinleÅŸtirici:Havuç ve lahana suyunu karıştırın.  Sindirimi kolaylaÅŸtırıcı:Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.  Yorgunluk:Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.  Grip:Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.  İktidarsızlık:Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.  Sigara dumanı:Kereviz ya da çilek suyu.  Ezilme, çürüme:Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileÅŸir.  Kabızlık:Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok iÅŸe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.  AÄŸrıyan kemikler:Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.  Mide asidi:Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.  Hemoroid:İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.  BoÄŸaz aÄŸrıları:Turp + limon.  Mide ülseri:Lahana ya da patates suyu.  BaÅŸ aÄŸrısı:Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.  TÃœKETÄ°RKEN DÄ°KKAT ETMENÄ°Z GEREKENLER Besin deÄŸerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla piÅŸirilmelidir. Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar. Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doÄŸramak gerekir. Meyveler tok karnına deÄŸil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir.Â
False