GeriSeyahat Fazıl Say - Ikuko Kawai
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fazıl Say - Ikuko Kawai

Fazıl Say - Ikuko Kawai

CRR
12 / 13.10.2010
20:00

NE KADAR: 1. Kategori: 40,00 TL, 2. Kategori: 32,50 TL

Fazıl Say bu sezon İstanbul’daki ilk konserini Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda verecek.
 
Yeni sezona 11 Ekim’de muhteşem bir konserle merhaba diyecek olan CRR Konser Salonu, açılış konserinin hemen ardından iki akşam üst üste Fazıl Say’ın eşsiz performansına ev sahipliği yapacak. 12 ve 13 Ekim akşamları gerçekleşecek konserde Say’a Japonya’nın hızla parlayan yıldızı Ikuko Kawai kemanıyla eşlik edecek.
 
Say ve Kawai ikilisi konserde, geleneksel Japon parçası Kojo no Tsuki’nin yanı sıra, Say’ın Nazım, Kumru, Sevenlere Dair baladları ile Bartok’un Sopa, Kemer, Yere Vuruş, Bacak Tulum, Romen Polkası ve Hızlı Dans parçalarını da seslendirecekler.
 
“Kırmızı Keman”ıyla dünya şampiyonluğuna

Ikuko Kawai Japonya’nın ünlü orkestraları dışında, dünyaca ünlü şef Chung Myung-Whim yönetiminde Varşova Filarmoni Orkestrası’yla birlikte sahne aldı. Kawai ayrıca Torino Olimpiyatları’nda Sheila E., Gypsy Kings ve diğer pop sanatçıları ile birlikte de sahneye çıktı. Kayakçı Michelle Kwan’ın Kawai’nin Kawai’nin “Kırmızı Keman”ıyla birlikte dünya şampiyonluğuna ulaşması ile sanatçının isminin daha geniş kitlelerce bilinmesini sağladı.
 
Ülke içinde gittikçe yükselen CD satışları, düzenli olarak katıldığı TV programları, Kawai’yi Japonya’da diğerleriyle karşılaştırılamaz bir sanatçı haline getirdi.
 
Genç yaşta profesör

Tokyo Ulusal Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü’nden mezun olan Ikuko Kawai halen Osaka Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde Profesör olarak görev yapıyor.

Çok iyi bir kemanist ve bestekar olan Ikuko Kawai sahnede bu yeteneklerine tiyatral sanat tekniklerini ve yaratıcılığını da ekleyerek eşsiz bir performans sunuyor. Kawai sadece klasik müzikte değil farklı müzik türleriyle de kendini başarıyla ifade edebilme yeteneğine sahip.

False