GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

OTAĞ

Sevgilim, işte eylül

Ve işte senin usul usul seğiren yüzün.



Zaman ki sonsuzdur

Bitmemiş şiirler gibidir.



Bazı hüzünleri

Bazı nehirleri tutup anlatmak gibidir.



Biz ki zamanı tırnak içine alıp yaşadık

(İsteğin bulanık kıyısında).



Bundan değil midir bizim aşkımızda

Sürekli bir akşam hüznü vardır.

İlhan Berk

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Son Samuray/Helen De Witt/İthaki yayınları

Çağdaş Dünya Edebiyatı dizisinde bulunan Son Samuray, eleştirmenler tarafından tutkulu ve yaratıcı olarak tanımlandı. Konusu şöyle; tek gecelik bir ilişkini ürünü olan Ludo gerçek bir dehadır. Henüz dört yaşındayken Homeros’un Odysseia’sını okur. Ardından Yunanca, İbranice, Latince, Japonca öğrenmiş, pek çok matematik teorisini çözer. Okul hayatının onun dehasını sınırlayacağını düşünen annesi Sibylla, Ludo’nun evde eğitim görmesine karar verince ikisi de dış dünyayla kendilerine özgü bir bağ kurar. Sibylla, Ludo’nun bir erkek modele sahip olması için onu Akira Kurosawa’nın Yedi Samuray’ını örnek göstererek büyütür. Ancak Ludo, biyolojik babasını merak eder ve onu bulmak için bir plan yapar. Yedi Samuray’dan aldığı ilhamla, astronomiden edebiyata kadar uzanan geniş bir alanda babasını aramaya başlar.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

ENGİN GÜRKEY BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Balkan Beat Box/Nu*Med

Perküsyonist Engin Gürkey, doğa seyahatleri yapmayı seviyor. Artvin’in bol yeşili ve oksijeni hoşuna gidiyor. Marmaris’in deniz ve kumundan etkileniyor. Balkan göçmeni olduğu için Trakya’nın her karesinden etkilendiğini söylüyor. Doğu Anadolu’yu merak ediyor. Yurtdışında Hollanda’nın mimarisini beğeniyor. İrlanda’ya seyahat etmek istiyor. İşi gereği Batı Amerika ve Afrika turlarına katılmayı düşünüyor. Engin Gürkey, Avare okuyucularına Balkan Beat Box’un "Nu*Med" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BURÇİN BÜKE BU KİTABI ÖNERİYOR

Kayıp Romanlar

Vedat Türkali

Everest Yayınları


Piyanist Burçin Büke, fırsat buldukça seyahat ediyor. Yurtiçinde Eski Foça’yı havası için tercih ediyor. Ayvalık’ta balık yemeyi seviyor. Gökova’nın doğası hoşuna gidiyor. İlk fırsatta Mardin’i görmek istiyor. Yurtdışında, Roma’nın tarihinden etkileniyor. Venedik’in görselliğini beğeniyor. Manhattan için "en iyiler orada" diyor. Hindistan ve Kenya’yı merak ediyor. Burçin Büke, Avare okuyucularına Vedat Türkali’nin "Kayıp Romanlar" kitabını öneriyor.
False