Son Güncelleme:
Zeytinyağlı ıspanak kökü tarifi
Kış aylarında hastalıklara karşı en güçlü silahlarımızın başında vitamin ve mineral deposu sebzeler geliyor. Örneğin yemyeşil yapraklarıyla antioksidan deposu ıspanak... Demir yönünden de oldukça zengin olan bu sebzenin kökleriyle yapılan zeytinyağlı yemeği çok seveceksiniz. Mutlaka denemelisiniz.
Yapımı için malzemeler
- 500 gr. ıspanağın ayıklanmış kökleri
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı kırıklı pirinç
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet ufak domates
- 5 yemek kaşığı saf zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Zeytinyağlı ıspanak kökü tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç tuz, şeker ve kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri de ilave edin ve biraz daha kavurun. Yıkanmış ıspanak köklerini ve suyu ilave ederek pirinçler patlayana kadar pişirin. Soğuk ve limonla servis yapılır.