GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı domates dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı domates dolması tarifi

Zeytinyağlı domates dolması tarifi

Domates dolmasını yapmak hem kolay hem de çok lezzetli! Denediğinizde tadı damağınızda kalacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay kaşığı un
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker 
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
  • 4 adet kuru soğan 
  • 12 adet orta boy domates 

Zeytinyağlı domates dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotunu yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini de karıştırın. Dolma harcınız hazır.

Domateslerin sert olmasına dikkat edin. İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. İçini oyup, suyunu akıtın. Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun.