GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı bulgurlu biber dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı bulgurlu biber dolması tarifi

Zeytinyağlı bulgurlu biber dolması tarifi

Biber dolması, hele de zeytinyağlı olursa tadına doyamadığımız lezzetlerden. Genellikle pirinçle yapılan zeytinyağlı biber dolmasını bu kez bulgurla denemeye ne dersiniz? Bol lif kaynağı olan zeytinyağlı bulgurlu biber dolması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 9-10 adet dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı başbaşı bulgur
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım limonun suyu

Zeytinyağlı bulgurlu biber dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kuş üzümünü ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün.

Dolmalık biberlerin içlerini çıkarın. Domatesleri rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Kestiğiniz saplı kısımları dolmaya kapak yapmak için bir kenara alın.

Bir kaba bulguru koyun.

Üzerine ince kıyılmış soğanı ve maydanozları, rendelenmiş domatesi ve sarımsağı ekleyin.

Ardından sırasıyla dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, tüm baharatları, tuzu ve şekeri ilave ederek harmanlayın.

Hazırladığınız harcı eşit şekilde biberlere doldurun.

Ayırdığınız saplı kısımları üzerlerine kapatın.

Dolmaları yayvan bir tencereye yerleştirin.

Üzerine limon suyunu, tuz, şeker ve suyu ekleyerek tencerenin ağzını kapatın ve yaklaşık 1 saat pişmeye bırakın. Afiyet olsun…