GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı biber dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Sıcak yaz günlerinde ağır yemeklerden kaçınanlar için zeytinyağlı biber dolması biçilmiş kaftan. Her yemekte olduğu gibi biber dolmasında da damak zevkinize uygun farklı dokunuşlar yapabilirsiniz. Mesela kuş üzümlü, dolmalık fıstıklı ve tarçınlı olabilen iç harçlar hazırlayabilir, rendelenmiş domates ile pirince tat katabilirsiniz. Canınız istediği anda kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır? Sofraları şenlendirecek zeytinyağlı biber dolması tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Birkaç dal taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı biber dolması tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle iç malzemesi için kuru soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.

Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin ve karıştırın.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave ederek hafifçe kavurun.

Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker ve tuzu da ilave edin.

Karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Son olarak ince doğradığınız maydanoz ve taze naneyi de ekleyin, karıştırın.

Ardından dolmalık biberlerin kapak kısmını açın ve güzelce yıkayın.

Her biberin içine yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurarak tencereye yerleştirin.

Dolmaların kapağına domates veya patates kapatabilirsiniz.

Daha sonra uygun bir tencereye doldurulur.

Son olarak üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirin ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin

Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın

Pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.