Son Güncelleme:
Zencefilli ballı havuç tarifi
Alkolün yanında harika gidecek bu atıştırmalık, adeta partinizi şenlendirecek. İşte zencefilli ballı havuç tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 15-20 adet bebek havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı julyen doğranmış acı kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış zencefil.
Zencefilli ballı havuç tarifi Nasıl yapılır?
Havuçları soyun ve 4-5 dakika kadar haşlayın. Derin bir tavada tereyağını eritin, ardından balınızı ilave edin. Zencefil ve havucu da ekleyin.
8 dakika boyunca soteleyin. Biberi ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Havuçlarınız sunuma hazır hale geldi bile!