GeriMakarna Tarifleri Yumurtalı makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı makarna tarifi

Yumurtalı makarna tarifi

Özellikle el yapımı makarnaların hamuruna yumurta kırılır. Bu sayede makarna hamuru esneklik kazanır. Ancak bizim kastımız bu kez makarnaya sos olarak yumurta eklemek. İtalyanların carbonara dedikleri makarnadan bahsediyoruz yani. Siz de evinizde kolayca yumurtalı makarna yapabilir bu protein ve karbonhidrat dolusu besleyici yemeği çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram spaghetti makarna
  • 100 gram kaşar
  • 3 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yumurtalı makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı paketin üzerinde belirtildiği gibi haşlayın.

Bu esnada kaşarı rendeleyin. Sarımsakları ezin ama parçalamayın.

Yumurtaları derin bir kasede biraz karabiberle birlikte çırpın.

İçine rendelediğiniz peyniri ekleyip karıştırın.

Tereyağını bir tavada eritip sarımsakları içine ekleyip soteleyin.

Sarımsağın kokusu çıkınca yağdan alın.

Haşladığınız makarnaları sarımsaklı yağa ekleyin.

Yumurtayı makarnaların üzerine dökün.

Makarnaların her tarafı yumurtayla kaplanacak şekilde güzelce karıştırın.

(Makarnanın haşlama suyundan biraz ekleyip sosun akışkanlığını artırabilirsiniz.)

Tuz ve karabiberini ilave edip tabaklara bölüştürün.

Soğumadan ve kurumadan hemen yiyin, afiyet olsun.