GeriHamur İşi Tarifleri Yumurtalı dürüm tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı dürüm tarifi

Yumurtalı dürüm tarifi

Protein açısından zengin ve yapımı oldukça pratik olan bu tarifin tadına hayran kalacaksınız.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
  • 4 adet haşlanmış yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yumurtalı dürüm tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde ılık süt ile mayayı karıştırın. Maya eriyince üzerine sıvı yağ ve tuz ekleyin. Unu yavaş yavaş katarak yoğurun. Hamur pütürsüz bir hale gelince kabın üzerini temiz bir bezle örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın. Bu arada içinin harcını hazırlayın.

Derin bir kaseye haşlanmış yumurtaları dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. İyice yıkadığınız yeşil soğan, biber ve maydanozları ince kıyın. Beyaz peynir rendesi ve lor peynirini ekleyin. Pul biberi serpip hafifçe karıştırın.

Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın ve tezgaha alın. Un serperek oklavayla her bezeyi bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Varsa sacın üzerinde, yoksa tavada lavaşları yağ kullanmadan önlü arkalı pişirin.

Dürümlerin içine harcı paylaştırarak rulo şeklinde sarın. Bekletmeden servis yapın.