GeriKahvaltılık Tarifleri Yulaf ezmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yulaf ezmesi tarifi

Yulaf ezmesi tarifi

Kilo vermek için yedikleriniz genelde doyurucu olmayabilir. Sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı için yulaf ezmesi iyi bir seçim olacaktır. Yoğurt veya süte koyup tüketebilir, kurabiye yapabilir ya da yulaf ezmesiyle sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Gece acıkmalarınızı da kolayca bastırabileceğiniz yulaf ezmesi nasıl yapılır? İçine dilediğiniz meyveleri ve kurularını ekleyip, damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz. Bol lifli yapısıyla açlık hissini yatıştıran yulaf ezmesi tarifi aşağıda…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet orta boy muz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm

Yulaf ezmesi tarifi Nasıl yapılır?

Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun.

Üzerine suyu ve sütü ilave edin.

Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın.

Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.

Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.

Ardından yulafların içine ilave edin.

İçine tarçın, ay çekirdeği ve kuru üzüm ekleyip, karıştırın.

Sağlıklı kahvaltınız hazır.