Yörük çorbası tarifi
Anadolu’nun her yöresinin nefis çorbaları var. Bunlardan bir tanesi de Yörük çorbası. İçindeki nohut ve erişteyle çok doyurucu bir çorba olan Yörük çorbası, özellikle kış aylarında besleyici bir çorba arayanların favorileri arasına girecek. Yörük çorbasının püf noktası ise nohudunun bir akşam önceden ıslatılması. Çok keyifle yiyeceğinize emin olduğumuz Yörük çorbasının malzemeleri ve yapılışı aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 2 litre su
- 2 su bardağı nohut
- 250 gram erişte
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yeterince tuz
Yörük çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Nohudu bir önceki akşamdan ıslatın.
Ertesi gün kötülerini ayıklayın.
Suyu tencereye alıp kaynatın.
Nohutları kaynamakta olan suya atın.
Nohutların pişmesine yakın erişteleri suya atın.
Erişteler de kabarıp pişince çorbanın altını kapatın. Eğer kıvamı çok koyu olursa içine sıcak su ekleyebilirsiniz.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip içine biber salçası, nane ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
Sosu çorbaya ekleyip 3 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Sıcak servis yapın. Afiyet olsun…