GeriZeytinyağlı Tarifleri Yeşil biber dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeşil biber dolması tarifi

Yeşil biber dolması tarifi

Türk mutfağının en sevilen tatlarından yeşil biber dolması.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 adet dolmalık biber
  • 1 bardak pirinç
  • 2 bardak zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 6 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 demet dereotu
  • 6 adet kesme şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yeşil biber dolması tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin. Fıstığı ayıklayın. Kuş üzümlerini temizleyin. Onları da suya koyun. Biberlerin kapaklarını açın.

1 bardak zeytinyağının içine dolma fıstığını atın. Pembeleşene kadar karıştırın. Pembeleşmeye başlayınca küp küp doğranmış soğanları ilave edin. Karıştırarak, iyice kavurun. Pirinci süzün. Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurup, altını kısın. Kuru nane, kuş üzümü, dereotu, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine 1 bardak su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çektirin. Altını söndürün. Yenibaharını atıp, karıştırın.

Harç ılınınca biberlerin içine doldurun. Tencereye dizin. 1 bardak su ilave edin. Üzerine tabak kapatıp, 15 dakika pişirin. Dolmalar soğuduktan sonra, fırına dayanıklı cam bir kaba alın. Kalan zeytinyağını üzerine dökün. 175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Servis için soğumasını bekleyin.