Yer elması nasıl pişirilir? Zeytinyağlı yer elması tarifi
Turpa benzer bir dokusu olan yer elması, farklı şekillerde tüketilebiliyor. A ve B vitamin deposu olan bu lezzetin özellikle zeytinyağlı tarifi, çok seviliyor. Peki, yer elması nasıl pişirilir? İşte, zeytinyağlı yer elması tarifi
ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
500 gram yer elması
Yarım çay bardağı pirinç
1 hazır garnitür (küçük boy)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayın ve soyun. Soyduğunuz yer elmalarını kararmasını önlemek için su dolu bir kaba alın. Yer elmaları büyükse, birkaç parçaya bölün.
Soğanları yemeklik doğrayın, yağı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavurun.
Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirin. (Garnitür değil de patates ve havucu çiğden katacaksanız, yer elmalarını önce kavurmanız iyi olur. Çünkü yer elması çabuk pişer ve havuçlar pişene kadar dağılır.)
Pişen yemeği kapağı kapalı olarak bekletin. Soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alın.
Taze maydanoz ve dereotu karışımı ile süsleyip servis yapın.