GeriMutfak Tüyoları Yemeklerde sarımsak kullanırken dikkat etmeniz gereken 5 nokta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemeklerde sarımsak kullanırken dikkat etmeniz gereken 5 nokta

Yemeklerde sarımsak kullanırken dikkat etmeniz gereken 5 nokta

Sarımsak mutfağımızdaki yeri çok önemli bir malzeme. Uygun miktarlarda kullanıldığında yemeklere benzersiz bir lezzet katan sarımsakla ilgili dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Yemekte sarımsak kullanan herkesin bilmesi gereken bu noktaları sizin için derledik.

1- Önceden dövülmüş sarımsak kullanmayın

Sarımsakları önceden dövüp bir kenarda hazır bekletmek ve ihtiyacınız olduğunda çıkarıp kullanmak zaman yönetimi açısından mantıklı bir hareket gibi görünse de lezzet açısından aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hele ki ezilmiş halde hazır satılan sarımsakları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Taze sarımsağın yemeğinize katacağı lezzeti hiçbir şeyde bulamazsınız.

2- Zamanı geçmiş sarımsak kullanmayın

Tazelik demişken, marketten aldığınız sarımsakların taze olmasına da dikkat edin. Dışarıda kalan dişleri yumuşamış ya da kurumuş ya da filizlenmeye başlamış sarımsakları kesinlikle almayın. Sarımsak eskidikçe acılaşır ve keskinleşir. Bu da yemeğinizin lezzetini olumsuz etkileyecektir.

Yemeklerde sarımsak kullanırken dikkat etmeniz gereken 5 nokta

3- Doğru teknikle soymayı öğrenin

Sarımsağı soymanın en kolay yolu dişlerin üzerine yüzü geniş bir bıçağı yan olarak yerleştirip elinizle sertçe vurarak kabukların çıkmasını sağlamak. Bunu yapmak istemiyorsanız sarımsakları dişlere ayırıp ağzı kapalı bir kavanozda 30 saniye kadar iyice sallayarak da soyabilirsiniz.

4- Sarımsağı doğramayın

Özellikle yemeklere koyacağınız sarımsakları bıçakla doğramak ya da kıymak yerine rendeleyebilir ya da varsa havanda dövebilirsiniz. Böylece sarımsağın suyu açığa çıkar ve tavaya ya da tencereye attığınızda yanmalarını önlemiş olursunuz. Ayrıca dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsak sosların içinde iyice erir ve kıvamını bozmaz.

Yemeklerde sarımsak kullanırken dikkat etmeniz gereken 5 nokta

5- Çok yüksek sıcaklıkta pişirmeyin

Sarımsak çok çabuk yanar. Bu nedenle kavurmak için tavaya ya da tencereye attığınızda altının çok açık olmamasına dikkat edin. Sarımsağın kokusu 30 saniyede çıkar, fazlasına ihtiyaç yoktur. Tencere yemeklerine ekleyeceğiniz zaman da sarımsağı ilk malzeme olarak kullanmayın ve mümkünse sıvılardan hemen önce tencereye alın.

SARIMSAK BU PESTO SOSLU MAKARNAYA BÜYÜK LEZZET KATIYOR

False