Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETHayvansal gıdalar dünya üzerindeki her mutfak kültüründe yer alıyor. Türk mutfağındaysa hayvansal gıdaların yanı sıra sakatatlar da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doğru temizlendikten sonra sağlığa faydalı olduğu belirtilen sakatatlar, özellikle...
Mutfak öyle keyifli bir yer ki, mutsuz olduğunuzda dahi sizi hemen canlandırabiliyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerini, rengarenk meyve ve sebzelerle ortaya çıkarmak her zaman heyecan yaratıyor.
Soğuk havalar artık kışın gelmesiyle birlikte yavaştan etrafımızı sarmaya başlıyor. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların peşimiz sıra koştuğu şu günlerde, sıcak bir çorbanın izini sürmek de artık gerekli oluyor. Kış gelince, Mardin’in meşhur...
Hayatımıza yeni güzellikler katacağını umduğum 2020 yılına girmemize az bir zaman kaldı. Eminim hepimizin, nasıl girersek öyle geçireceğimizi düşündüğümüz yeni yıla dair planları tamam. Kimi organizasyonları için son dokunuşları yapıyor. Evde,...
Eski Yunanların önce tıbbi amaçlı kullandığı, daha sonra sofralardaki yerini alan kereviz, ülkemizde yetişen en lezzetli sebzeler arasında yer alıyor. Her ne kadar toplum arasında bir önyargıya sebep olmuşsa da kereviz, aslında insan vücudu için...
Küçük turuncu portakal olarak tanıdığımız kamkat, Doğu Asya ve Çin’den bize gelen meyveler arasında bulunuyor. Portakala benzeyen görüntüsünün yanı sıra kamkat, turunçgil ailesinin en lezzetli meyvelerinden.
Çarşıdan pazardan mutfaklara geldiğinde çocukken hepimizin burun kıvırdığı kabak aslında çeşit çeşit yemeklere konu olarak lezzetini kanıtlıyor. Yeşil, siyah ve bal kabağı türleriyle sofralarda her seferinde başka bir role bürünüyor. Kızartması ve...
Cheesecake bence herkesin en çok sevdiği tatlıların başında geliyordur. Şimdi bu tatlının bir de umami versiyonunu düşünün. Evet, yeşil sapları ve uzun boyuyla vitamin ve antioksidan deposu olan pırasayla daha lezzetli olan kiş tarifini, denemenizin...