Yıldız Öz Samaha
Lezizz YazarıYıldız Öz Samaha
Kalabalık Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdu. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledi. Bu iki şehrin çok kültürlü yapısıyla, muhteşem bir lezzet şölenine sürüklendi. Mutfaklardan taşan kokularıyla sokaktan geçenleri bile mest eden yemekleri “Yıldızlı Tarifler” kitabında topladı.

Tüm Yazıları


Patates ve bulgurun muhteşem buluşması: Patatesli yağlı bulgur köftesi

Patates ve bulgurun muhteşem buluşması: Patatesli yağlı bulgur köftesi

İskenderun’da doğmanın şüphesiz en güzel yanlarından biri, leziz tatlılarından tutun da ünü sınırlarımızı aşan yemeklerine ve tariflerine hakim olmaktır. Ben de bu yöresel yemeklerimizi hazırlamaktan ve sizlerle paylaşmaktan ayrı bir keyif alıyorum....

01.03.2021
Biraz ekşi biraz tatlı: Vişneli tart

Biraz ekşi biraz tatlı: Vişneli tart

Yaz meyvelerini heyecanla bekleyenler burada mı? Vişne zamanı sürerken bol bol faydalanalım diye düşündüm ve sizinle hem gözünüze hitap edecek hem de midenizi mest edecek bir tarif paylaşmak istedim; vişneli tart. Dalında dahi kıpkırmızı güzelliğiyle...

07.08.2020
Lezzetiyle damak çatlatan nar ekşili bulgur köftesi

Lezzetiyle damak çatlatan nar ekşili bulgur köftesi

Bulgur sevenler için harika bir öneriyle geldim; nar ekşili bulgur köftesi. Yapımı biraz meşakkatli gibi görünse de bu tarif, doyurucu özelliği ve enfes lezzetiyle kesinlikle misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlayacağınız nar ekşili...

31.07.2020
Mayhoş bir lezzet patlaması: Vişneli bamya

Mayhoş bir lezzet patlaması: Vişneli bamya

Bugün size seveni kadar sevmeyeni de çok olan bir sebzeden bahsedeceğim; bamya. Sevenler zaten eminim ki bu sebzeyi evinden eksik etmiyordur. Sevmeyenlere de bamyanın tarihinden ve faydalarından söz edersem fikirlerini değiştirebilirim diye...

24.07.2020
Saraydan Türk mutfağına: Ayva aşı

Saraydan Türk mutfağına: Ayva aşı

Türk mutfağı dipsiz bir kuyu gibidir, eşeledikçe enfes tarifler bulacağınız harika bir hazine barındırır. Çünkü topraklarımız üzerinde yetişen otlar, meyveler ve baharatlar Türk mutfağını her daim zengin kılmıştır. Et yemeklerimiz,...

17.07.2020
Lezzeti ile büyüleyecek Hatay usulü kağıt kebabı

Lezzeti ile büyüleyecek Hatay usulü kağıt kebabı

Zengin yemek çeşitleri ile dikkat çeken Hatay'ın meşhur kağıt kebabını hiç denediniz mi? Biliyorsunuz ki kırmızı et Türk mutfağımızın olmazsa olmazı. Bilhassa kebap çeşitleri ülkemizin her şehrinde büyük bir beğeniyle tüketiliyor. O zaman neden...

10.07.2020
Bu tarif çay saatlerinizin yıldızı olacak! Enfes peynirli kek

Bu tarif çay saatlerinizin yıldızı olacak! Enfes peynirli kek

Her ne kadar Türk mutfağı ve yemekleri üzerinde uzmanlaşmış olsam da dünya lezzetlerine olan ilgim ve yatkınlığım tartışılmaz bir gerçek. Dünya üzerinde yapılan ve sevilen tatlara özel bir ilgi duyuyorum. Bu nedenle İspanya’nın San Sebastian şehrinde...

04.07.2020
Bildiğiniz bütün dolmaları unutun! Mardin'in sınırlarını aşan lezzeti kaburga dolması

Bildiğiniz bütün dolmaları unutun! Mardin'in sınırlarını aşan lezzeti kaburga dolması

Enfes bir Güneydoğu Anadolu lezzeti olan kaburga dolması, baş döndüren lezzetiyle Mardin’in oldukça ün yapmış bir tarifi. Çocukluğumun özel günlerinin olmazsa olmazı haline gelen bu yemek, kalabalık sofralarımızda tüm ailemizi ve misafirlerimizi bir...

26.06.2020