GeriHamur İşi Tarifleri Yalancı açma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yalancı açma tarifi

Yalancı açma tarifi
Çay saatlerinize yakışacak bir lezzet!

Çay saatlerinize yakışacak bir lezzet!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük paket yaş maya
  • 8 su bardağı un
  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

Yalancı açma tarifi Nasıl yapılır?

Sütü ılıtıp bir kabın içine koyduğunuz mayanın üzerine dökün. Şekeri de ilave edip biraz bekletin. Daha sonra yağını, yumurta akını, tuzunu ve yavaş yavaş ununu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru üzerine nemli bir bez örterek yarım saat bekletin.

Daha sonra bezelere ayırıp önce tezgahta uzunlamasına rulo yapın. Ruloları büküp açma şekli vererek yağladığınız tepsiye dizin. Yumurta sarısına biraz şeker ekleyip açmaların üzerine sürün. Üzerine arzuya göre susam veya çörek otu serpip biraz daha tepside mayalanması için bekletin.

200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra nemli bir bez örterek biraz dinlendirip sonra servis yapın.