Wonton tarifi
Çin mutfağının eşsiz lezzetlerinden wonton'u daha önce hiç tattınız mı?
Yapımı için malzemeler
- 30 gram tereyağı
- 300 gram dana kıyması
- 50 gram havuç
- 25 gram taze soğan
- 2 çay kaşığı zencefil
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz
- 1 çorba kaşığı karabiber
- 400 gram şeker
- 100 gram ketçap
- 100 mililitre sirke
- Su
- 1 çorba kaşığı mısır unu
Wonton tarifi Nasıl yapılır?
Harcı hazırlamak için tereyağını derin bir tavada eritin. Kıymayı ekleyip, rengi dönünceye kadar kavurun. Kıymanın içine küçük küçük doğranmış havucu ve taze soğanı, zencefili, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 1- 2 dakika sote edip, ateşten alın. Harç ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
Yufkaları küçük kareler halinde kesin, karelerin ortalarına ceviz büyüklüğünde harçtan yerleştirin. Kenarlarına yumurta beyazı sürüp üçgen şeklinde kapatın. Üçgenlerin iki ucunu tutup aşağıya doğru çevirerek, ortada oluşan yuvarlak kısmı yukarıya çıkacak şekilde iki ucun bağlantı noktasını bastırarak yapıştırın. Hazırladığınız wonton'ları sıvı yağda kızartın.
Sosu hazırlamak için ufak bir tencerede şeker, ketçap, sirke ve suyu topaklanmayacak şekilde karıştırın. Bir süre kaynatın. Sosu kısık ateşte 10 dakika çektirin. Mısır ununu biraz su ile seyreltip sosa ilave edin. Uygun kıvama gelince ateşten alın.
Hazırladığınız wonton'ların üzerine gezdirin.