GeriTatlı Tarifleri Vezir parmağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vezir parmağı tarifi

Vezir parmağı tarifi

Vezir parmağı tatlısı en sevilen şerbetli tatlılarımızın başında geliyor. Klasik tatlıların aksine irmiğin hamuruna eklenmek yerine tatlıların dışına kaplandığı vezir parmağı, özellikle misafir davetlerinde herkesin zevkle yiyeceği bu bereketli tatlıyı deneyebilirsiniz. İşte oldukça pratik ve lezzetli vezir parmağı tarifimiz...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

Bulamak için:

  • İrmik

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Vezir parmağı tarifi Nasıl yapılır?

Önce şerbetini hazırlamakla başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatın.

Tenceredeki karışım kaynadıktan sonra içine 1-2 damla limon suyu ekleyin.

Güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.

Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve şekeri derin bir kapta karıştırın.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar alıp parmağa benzer bir şekil verin.

Parmak şeklindeki hamurlarınızın her yerini irmiğe bulayın.

İrmiğe buladığınız hamurları 170 dereceye ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Pişirdiğiniz tatlıların üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.

Vezir parmağı tatlınız şerbetini tamamen çekince hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.