GeriMutfak Tüyoları Üsküp yemeği Tavce Gravce tarifi: Tafça Grafça nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üsküp yemeği Tavce Gravce tarifi: Tafça Grafça nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Üsküp yemeği Tavce Gravce tarifi: Tafça Grafça nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Bir tür güveçte kuru fasulye yemeği olan tavce gravce ya da okunuşuyla tafça grafça farklı pişirme yöntemi olsa da evde kolayca yapılabilir. Tafça grafça Üsküp yemekleri arasında Balkan mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, Tafça Grafça nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Üsküp yemeği tafça grafça tarifi detayları...

Bildiğimiz kuru fasulyeden farklı olarak susuz pişirilmesi adet olan tavce gravce, evde de kolayca yapılabilir. Toprak güveç kullanırsanız lezzeti katlanan tavce gravce’yi siz de evinizde yapabilirsiniz. Peki, tafça grafça nasıl yapılır? Evde kolay yapımı ile tavce gravce tarifi detayları hemen aşağıda...

TAFÇA GRAFÇA MALZEMELERİ

3 su bardağı kuru fasulye

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

2 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

Tuz

2 adet kapya biber

TAFÇA GRAFÇA NASIL YAPILIR?

Fasulyeleri yıkayıp tencereye alın.

Soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi ekleyip üzerine bolca su ilave edin.

Fasulyeleri yumuşayana kadar haşlanmaya bırakın.

Diğer yanda yağı kızdırıp içine unu ekleyin ve kavurun.

Pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine biraz su ekleyip sos kıvamına getirin.

Fasulyeleri süzüp güvece alın.

Üzerine, tuz, karabiber ve nane ekleyin.

Hazırladığınız biberli sosu da ekleyip güzelce harmanlayın.

Üzerine kapya biberleri yerleştirin.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra güveci fırına verin.

Fasulyelerin suyu güzelce buharlaştığında yemeğiniz hazırdır. Afiyet olsun…

 

False