GeriÇorba Tarifleri Unlu şehriye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Unlu şehriye çorbası tarifi

Unlu şehriye çorbası tarifi

Şehriye çorbası, pratikliği ve lezzetiyle sofralarımızın baş tacı. Unlu şehriye çorbası da ayrı bir güzel. Kısa sürede bir şeyler hazırlamanız gerekirse bu çorbayı çekinmeden deneyebilirsiniz. Tadan bir tabak daha isteyecek. Hazırsanız, işte tarifi... Haydi mutfağa!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1,5 çay bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı ılık su
  • Nane
  • Tuz

Unlu şehriye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Uygun bir tencerede tereyağı eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından salça ve naneyi ilave edip kavurmaya devam edin.

Üzerine tavuk suyu ve ılık suyu ekleyin ve çorbanız kaynayana kadar sürekli karıştırın.

Kaynadıktan sonra tel şehriyeleri ilave edin.

En son tuzu da ekleyip şehriyeler pişene kadar kaynatın.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...