GeriKurabiye Tarifleri Tuzlu çörekotlu kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tuzlu çörekotlu kurabiye tarifi

Tuzlu çörekotlu kurabiye tarifi

Bu lezzetli çörek otlu kurabiye, çay saatlerinizde size eşlik etsin...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için:
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
  • 2 yumurta sarısı

Tuzlu çörekotlu kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Başlangıçta 2-3 bardak unu derin bir kaba eleyin. Unun ortasına elimizle bir çukur açın. Yumurta, susam ve çörek otu harici tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar un eklemeye devam edin.

Hamurdan parçalar koparıp elinizde ince uzun rulo şekline getirin. Daha sonra sağ ucu sol ucun içinden geçirerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırına koyarak üzerileri kızarana kadar pişirin.