Turpotu salatası tarifi
İlkbahar demek özellikle Ege'de ot demek, otlu yemekler demek. Bunlardan bir tanesi de turpotu. Haşlanıp soslandığında enfes bir salataya dönüşen turpotunu herkes mutlaka bir kez olsun denemeli. Farklı bir lezzet arayanlara tavsiye edeceğimiz limonlu ve sarımsaklı bu salatanın pratik tarifi hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 1 demet turpotu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limonun suyu
Turpotu salatası tarifi Nasıl yapılır?
Turpotlarını saplarından ayırıp yıkayın.
3-4 santimetre boyunda doğrayın.
Geniş bir tencerede haşlama suyunu kaynatın. Bir kaseye de buzlu su koyun.
Önce yaprakları sıcak suya atıp 1-2 dakika renkleri canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan yaprakları hemen buzlu suya atın.
Yapraklar soğur soğumaz süzülmesi için süzgece alın.
Süzülen otları servis tabağına alın.
Zeytinyağını, ezdiğiniz sarımsakları, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
1 saat kadar buzdolabında dinlendirerek servis yapın.