Türkmen kebabı tarifi
Türkmen kebabının damağınızda bıraktığı tadı çok seveceksiniz.
Yapımı için malzemeler
- 4 adet tavuk şnitzel (göğüs)
- 1 bardak erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 4 adet yeşil soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 bardak su
Türkmen kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Erişteyi 1 kaşık tereyağıyla birlikte pembeleştirin. Tavuk şnitzelleri veya tavuk göğüslerini julyen dilimleyin. Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın. Biberleri ise ince ince kıyın.
Tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın. Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin.
Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın. Tavukların üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin.