Tuile nedir, nasıl yapılır? Evde peynirli ve tatlı tuile yapımı için kolay ve pratik tarifi
Tuile (Tuil), Fransız mutfağına özgü ince ve çıtır bir malzeme. Yemeklerin üzerine şık görünmesi için eklenir. Daha çok kiremit şeklinde yapılan tuile, daha çok dantel gibi delikli haliyle karşımıza geliyor. Tavada veya fırında hazırlanan tuile için parmesan, hamur gibi farklı malzemeler de kullanılabiliyor. Peki tuile nasıl yapılır? Evde peynirli ve tatlı tuile yapımı için kolay ve pratik tarifi...
Tuile, tatlılar ile balık ve et yemeklerinin yanında servis edilebiliyor. Yemeklerin yanında kullanılan bu malzeme farklı renklerde de hazırlanabiliyor. Peki tuile nasıl yapılır? Pratik tuile tariflerini sizin için derledik.
PEYNİRLİ (PARMESAN) TUILE TARİFİ
MALZEMELER:
100 gram parmesan peyniri
Taze kekik, biberiye
Karabiber
PEYNİRLİ TUILE NASIL YAPILIR?
İlk olarak fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Parmesanı rendeleyin.
İçine ince doğranmış taze yeşillikleri ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
Fırın tepsisinin tabanına pişirme kağıdı serin.
Hazırladığınız peynirli karışımdan 1 yemek kaşığı kadarını alıp tepsiye kağıdın üzerine ince bir tabaka halinde yerleştirin.
Fırına verip 3 dakika kadar pişirerek erimesini sağlayın.
Fırından çıkarıp soğumasını ve sertleşmesini bekleyin.
Çıtırlaştığında yemeklerinizle birlikte servis edebilirsiniz.
TATLI TUILE TARİFİ
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
Çeyrek su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
TATLI TUILE NASIL YAPILIR?
Yumurtayı çırpma kabında mikserle çırpın.
İçine azar azar şeker ekleyerek çırpmaya devam edin.
Unu da ekleyip karıştırın.
Hamuru üçe bölüp bir kısmına tarçın, bir kısmına da kakao ekleyin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Dilerseniz tek çeşit, dilerseniz birden fazla çeşit hamurdan azar azar alıp tepside 5-6 santimetre genişliğinde yuvarlaklar yapın.
Yuvarlakları kaşığın arkasını kullanarak güzelce yayın.
Fırını 190 derecede ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
5 dakika kadar fırınladığınız tuile’leri tepsiden alıp bir merdanenin ya da şişenin yardımıyla hafifçe yuvarlayın.
Soğuyup çıtırlaştığında tatlılarla servis edebilirsiniz.