Trabzon hurması nasıl kurutulur? Evde dilimlenmiş cennet hurması kurutmanın ve saklamanın püf noktaları
Trabzon hurması, diğer adıyla cenet hurması, irçok kişinin tadını dahi bilmediği, bilenlerin ise bayılarak yediği lezzetli bir meyve. Aslen Çin ve Japonya'da yetişen bu meyve ülkemizde ise Karadeniz, Adana ve Hatay'da üretiliyor. Sağlık için de oldukça faydalı olan Trabzon hurması kuru olarak da tüketiliyor ve evde kolayca hazırlanabiliyor. Peki Trabzon hurması nasıl kurutulur? İşte evde dilimlenmiş cennet hurması kurutmanın ve saklamanın püf noktaları...
Cennet hurması oldukça leziz ve faydalı bir meyve olsa da ülkemizde bu meyvenin tadını dahi bilmeyen birçok kişi var. İçeriğinde A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum barındırıyor.
TRABZON HURMASI NASIL KURUTULUR?
Evde Trabzon hurması kurutmanın en pratik yolu, fırında kurutma. Bunun için ilk olarak hurmaları ince ince dilimleyin. Daha sonra aralıklı olarak fırın tepsisine dizin.
Fırını fanlı programa ve düşük sıcaklığa ayarlayın. Tepsiyi de fırına yerleştirin.
Cennet hurmalarını 10-12 saat kadar fırında kurutun. Bu sürede tepsiyi ara ara çıkararak hurmaları çevirin.
KURUTULMUŞ CENNET HURMASI NASIL SAKLANIR?
Cennet hurması kurutulduktan sonra serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanmalı. Cam kavanozlara da yerleştirilebilir.
Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu dönemde buzdolabında muhafaza edilmeli. Tüketilmeden bir süre önce buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığında bekletilmeli.