Töngül pide tarifi
Töngül pide İzmir’in Ödemiş ilçesinin en sevilen yemeklerinden biri. Yumurtalı bir kıymalı pide olarak tarif edebileceğimiz töngül pide için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Siz de bu tarifi evinizde denemek isterseniz bu tarif tam size göre. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 6 adet yumurta
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Servis için:
- Dilediğiniz bir tür eriyen peynir
Töngül pide tarifi Nasıl yapılır?
Sütü hafifçe ısıtıp maya ve şekerle karıştırın.
Maya canlandığında tuzu ekleyin.
Azar azar unu da ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzerine nemli bir bez örterek 20-30 dakika kadar dinlendirin.
Diğer yanda kıymayı kavurun ve soğutun.
Maydanozları ince ince doğrayın.
Yumurtayı çırpın.
İçine kıyma, maydanoz ve tuzu ilave edin.
Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapın.
Elinizle uzattığınız bezeleri ortalarına kıymalı harçtan koyup kenarlarını çok kalın olmayacak şekilde katlayın.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp pideleri tepsiye yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pideleri fırına verin.
Fırından çıkınca sıcakken üzerine peynir rendeleyin.
Soğumadan servis edin. Afiyet olsun…