GeriEt Yemeği Tarifleri Tirit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tirit tarifi

Tirit tarifi

“Tiridine tiridine tiridine bandım, bedava mı sandın para verip aldım” türküsünü bilmeyen yoktur. Peki bu türküde adı geçen tirit nedir onu biliyor musunuz? Türkiye’nin farklı yörelerinde ufak tefek farklılıklarla da olsa aşağı yukarı aynı şekilde yapılan tirit tarifi merak edenler için hemen aşağıda yer alıyor. İşte nefis tirit tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 4 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber veya salça
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet defne yaprağı

Tirit tarifi Nasıl yapılır?

İrice doğranmış dana etlerini 2 su bardağı suyla düdüklü tencereye alın.

İçine tuz, karabiber ve defne yaprağını da ekleyip 30-40 dakika kadar pişirin.

Etleri pişince bir çatal yardımıyla lif lif didikleyin. Suyunu ayırın.

Pideleri küp küp doğrayıp 15 dakikalığına fırına verin ve kıtır kıtır olmasını sağlayın.

Tabaklara bölüştürdüğünüz pidenin üzerine etin suyundan gezdirin ve etleri yerleştirin.

Yoğurdu çırpıp etlerin üzerine gezdirin.

Tereyağını eritip içine kırmızı biber veya salça ekleyip kızdırın.

Kırmızı yağı yoğurdun üzerine gezdirip sıcak sıcak servis edin.

Bu yemeği Ramazan ayında Ramazan pidesi kullanarak da yapabilirsiniz. Didiklenmiş et yerine tavuk veya kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz.