GeriSalata Tarifleri Tepside havuçlu patates salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tepside havuçlu patates salatası tarifi

Tepside havuçlu patates salatası tarifi

Tepside havuçlu patates salatası görüntüsü ve lezzetiyle kısa süre içinde herkesin favorisi arasına girecek tariflerden. Yapılışı da oldukça kolay olan bu salatayı et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi günlerde misafirlerinize de sunabilirsiniz. İşte kolayca yapabileceğiniz havuçlu patates salatası tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8-10 adet havuç
  • 7 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Tepside havuçlu patates salatası tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayıp soyun ve ezip püre haline getirin.

Limon suyunu ve karabiberi de patatese ekleyip karıştırın.

Havuçları rendeleyip sıvı yağda karamelize olana kadar kavurun ve soğumalarını bekleyin.

Soğuyan havuçların yarısını patatese ekleyin.

2 yemek kaşığı zeytinyağını da ilave edip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın.

Dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp patateslere ekleyin.

Streç filmi fırın kabının tabanına yayın.

Havuçlu püreyi fırın kabına yerleştirip üzerini de streç filmle kapattıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.

Buzdolabından çıkardığınız salatanın üzerine ayırdığınız havuç soteyi ilave edin.

Sarımsakları ezip yoğurt ve mayonezle karıştırın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun…