Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Taze incir reçeli tarifi
İncir reçeli genellikle henüz olgunlaşmamış incirlerle yapılıyor ancak mevsiminde olgun taze incirlerle de nefis bir reçel yapabilirsiniz. Sizin için nefis bir taze incir reçeli tarifi hazırladık. İşte çok kolay ve lezzetli reçel tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram taze incir
- 750 gram toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu veya 2-3 tane limon tuzu
Taze incir reçeli tarifi Nasıl yapılır?
İncirleri yıkayıp dörde bölün.
Toz şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın.
Kaynayınca altını kısıp kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
Limonu da şerbete ekleyip incirleri içine atın.
Arada karıştırarak 5-10 dakika pişirin.
Ardından ocaktan alıp ılınınca kavanozlara bölüştürün.
Kapağı sıkıca kapalı halde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun…