GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuklu sac kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu sac kavurma tarifi

Tavuklu sac kavurma tarifi

Nefis tavuklu sac kavurma tarifi. Hemen deneyin!‎

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuklu sac kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları yıkayıp küçük küçük doğrayın. Sacın içine ya da bir tavaya koyup tereyağı, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ekleyin. Tavuk, suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

İnce ince doğradığınız yeşil biber, kırmızı biber, kibrit çöpü şeklinde doğradığınız havucu ilave edin. 20 dakika karıştırarak kavurduktan sonra pide ekmekleriyle servis yapabilirsiniz.