Tavuklu karnıyarık tarifi
Yapımı pratik, tavuklu karnıyarık tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 6 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Tavuklu karnıyarık tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları sap kısmını koparmadan alaca soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin.
Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek, açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.