GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk tantuni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk tantuni tarifi

Tavuk tantuni tarifi

İnce lavaşa sarılarak hazırlanan tantuni, daha çok kırmızı et ile hazırlanıyor. Ancak tavuk etiyle de oldukça lezzetli. Baharatlarla ve üzerine eklenen yoğurtlu sosuyla tadına doyum olmuyor. Tadına doyum olmayan tavuk tantuniyi evde denemeye ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, işte tavuk tantuni tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Lavaş ekmeği

Tavuk tantuni tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü tencerede haşlayın.

Diğer taraftan da domatesi soyup küp şeklinde, soğanları da piyazlık doğrayın.

Et haşlanınca küp küp doğrayın.

Etleri geniş bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin.

Baharatları da tavaya ilave edip iyice kavurun.

Lavaş ekmeğini de tavanın üzerine koyarak yağlayın. Ardından arasına domates ve soğanı yayın.

Etleri de üzerine yerleştirip dürüm yapın.

Afiyet olsun...