Tavuk göğsü tatlısı tarifi
Tavuk göğsü tatlısı, Osmanlı’dan günümüze mutfağımızın en sevilenlerinden. Son dönemde hem daha pratik hem de daha ekonomik olması için içine tavuk göğsü eklenmeden “yalancı tavuk göğsü” olarak yapılıyor ama biz bu tarifimizde orijinal tavuk etli tavuk göğsü yapımının aşamalarını anlattık. Siz de enfes bir geleneksel tavuk göğsü tatlısı tarifi arayışındaysanız hemen aşağı inip içeriğimize bir göz atmalısınız.
Yapımı için malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 parça damla sakızı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk göğsü tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Tavuğu üzerini geçecek kadar suda iyice pişene kadar haşlayın.
Pişen tavuk göğsünü lif lif ayırıp bir kevgire aktarın ve durulayın.
Ardından temiz suya koyup tavuk tadını ve kokusunu kaybedene kadar suda bekletin. Arada suyu değiştirin.
Kokusu çıkan tavukları süzüp sularını sıkın.
Sütü tencereye alın, tavukları süte ekleyin.
Sütü 10 dakika kadar kaynatın.
Bu esnada nişasta ve pirinç ununu ayrı bir kasede karıştırın.
İçine kaynayan sütten biraz ekleyip nişastayı açın ve tencereye ilave edin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ardından içine şekeri ve damla sakızını ilave edip tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edin.
Tatlınız macun kıvamına geldiğinde tencereyi ocaktan alıp içine tereyağını ekleyin.
Tereyağı eridiğinde hafifçe ıslattığınız cam bir tepsiye döktüğünüz tatlınızı soğuması için buzdolabına kaldırın.
Kare kare dilimleyip tatlı tabaklarına aldıktan sonra üzerine tarçın serperek ya da dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
DAHA PRATİK BİR TATLI ARAYANLAR İÇİN YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİMİZ