Susamlı parmak tavuk tarifi
Nefis ve çıtır çıtır bir lezzet, susamlı parmak tavuk!
Yapımı için malzemeler
- 4 parça tavuk göğüs
- Bol miktarda susam
- 2 çorba kaşığı soya sos
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (çok ince)
- Karabiber
Susamlı parmak tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Tavuk göğsünü parmak kalınlığında ve ince şeritler halinde kesin. Yumurta beyazı, soya sosu, mısır nişastası, sıvı yağ, esmer şeker, karabiber ve zencefili geniş bir kaba koyun ve tüm malzeme karışıp pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Tavukları hazırlamış olduğunuz bu sosa yatırın yarım saat marine edin.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yayın. Fırını 160 derecede ısıtın. Susamı düz bir tabağa koyun ve sosun içinden aldığınız tavuk parçalarını bu susama batırın. Her tarafının susamla kaplanması sağlayın. Önceden yağlı kağıt yayılarak hazırlanan tepsiye sıralayın 30 dakika pişirin.